Saxion Hogescholen
BR>

di 14 juli 2009

Winnaars Summerschool Enschede pakken landelijke publieksprijs

Het Nationaal Forensisch Adviesbureau van Roel Aalbers en Rob ten Hove heeft de publieksprijs van de ABN AMRO Summerschool Ondernemerschap 2009 gewonnen. Na een intensieve week vol ondernemersadvies, presentaties en groepsactiviteiten werden zij uitgeroepen tot winnaar van de Summerschool in Enschede. Daarmee behoorden zij automatisch tot de 8 landelijke finalisten van diverse hogescholen en universiteiten. In de elevator pitches bleken de studenten van de academie Life Science, Engineering & Design de vakjury niet voldoende overtuigd te hebben, maar het talrijke publiek dacht daar anders over.

Uniek concept

Met hun onderneming richten de 4^e jaars Crime Science studenten van Saxion zich op partijdige forensische DNA advisering voor strafrechtadvocaten. Het concept is uniek voor de Nederlandse markt. `De hedendaagse strafrechtadvocaat is niet op de hoogte van het gehele forensische proces. Daarnaast zijn strafrechtadvocaten niet op de hoogte van de nieuwste technieken die hierbij gebruikt worden. Wij nemen het onderzoeksdossier door en richten ons op het gedane DNA-onderzoek', aldus Aalbers en Ten Hove.

De regionale winst in Enschede leverde het tweetal een sessie op bij SIR Communicatiemanagement. In de sessie wordt uitgebreid aandacht besteed aan de positionering van het Nationaal Forensisch Adviesbureau. De landelijke publieksprijs bevatte een breakthrough sessie met professionals van ABN AMRO. `Fantastisch!', reageerde Aalbers.

Landelijke winnaar

De vakjury riep de onderneming NDASSIE van de TU Delft uit tot winnaar van de Summerschool Ondernemerschap. Twee Afrikaanse studenten bedachten het plan om lampen op zonne-energie voor Kameroen te ontwikkelen, waarbij in elk dorp centrale oplaadpunten beschikbaar zijn.


------------------------------------------ EINDE PERSBERICHT
------------------------------------------

Meer informatie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Maarten Hulsman (Saxion Kenniscentrum Innovatie en Ondernemerschap), tel. 053 - 487 1674 of e-mail m.h.g.hulsman@saxion.nl.

Klik hier voor meer info!