Gemeente Krimpen aan den IJssel


De gemeente Krimpen aan den IJssel en woningcorporatie QuaWonen hebben hun handtekening gezet onder het voorontwerp voor de herontwikkeling van de Lijsterstraat. Het project Lijsterstraat is het eerste project dat binnen de grenzen van de Centrumvisie uitgevoerd gaat worden.

Voorbeeld voor energiezuinigheid
Bijzonder aan dit project is de energiezuinigheid van de appartementen. Het complex heeft een Energieprestatiecoëfficiënt (EPC) van 0,4. EPC is een maat voor de energie-efficiëntie van een gebouw. Hoe lager het getal, hoe energiezuiniger het ontwerp. In het Bouwbesluit wordt verplicht dat bouwwerken minimaal moeten voldoen aan een EPC van 0,8. In de Duurzaamheidsvisie van de gemeente Krimpen aan den IJssel wordt een, ambitieuze EPC van 0,6 gehanteerd. Bij het project Lijsterstraat ligt de norm nog eens 0,2 punten lager. Hiermee is dit project een voorbeeld voor zowel de gemeente als QuaWonen.

Beide organisaties hebben duurzaamheid en zorg voor het milieu hoog in het vaandel staan. Dat blijkt uit de door de gemeente ontwikkelde Duurzaamheidsvisie en de bereidheid van QuaWonen om de komende tien jaar te investeren in de energiezuinigheid van de bestaande woningvoorraad.

Inspraak Lijsterstraat
Vanaf het begin van het project zijn zowel bewoners als omwonenden betrokken bij de nieuwbouw aan de Lijsterstraat. Een groep bewoners heeft onder meer meegedacht over de keuze van de architect. Bewoners en andere belanghebbenden worden ook bij de verdere ontwikkeling van het project betrokken. De inspraakprocedure start in september. Tijdens de inspraakprocedure liggen alle stukken over de Lijsterstraat (waaronder het voorontwerp) ter inzage bij het Publiekscentrum. Alle stukken zijn ook digitaal beschikbaar. Als alles volgens planning verloopt, kan de bouw in het derde kwartaal van 2010 starten.

Actuele informatie via de website
Via de website van de gemeente, www.krimpenaandenijssel.nl is de actuele informatie over het project Lijsterstraat en andere nieuwbouwprojecten in Krimpen aan den IJssel te vinden.

Krimpen aan den IJssel