Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district
Tilburg, 14-07-2009

Gemeente Oisterwijk en politie treden op tegen indrinken op straat

GEMEENTE OISTERWIJK: De gemeente Oisterwijk en de politie hebben de handen ineen geslagen om de overlast van jongeren die alcohol en drugs gebruiken op de openbare weg tegen de gaan. De gemeente stelde nieuwe regelgeving vast. De politie heeft aan de hand daarvan inmiddels al 22 jongeren bekeurd.

In de gemeente Oisterwijk is sinds 1 juli 2009 het gebruik van genotsmiddelen op de openbare weg verboden. Het doel hiervan is om overlast van jongeren op indrinkplekken tegen te gaan. De locaties in Oisterwijk en Moergestel zijn door het college van burgemeester en wethouders specifiek aangewezen. Het gaat om plekken in het centrum van Oisterwijk en Moergestel, de wijk Pannenschuur, het natuurgebied tussen Oisterwijk en Moergestel en alle aan- en afvoerwegen naar de gemeente Oisterwijk.

Vanaf 1 juli werd door de politie tien dagen controlerend en
waarschuwend opgetreden. Mede tijdens de kermis in Moergestel werden veel jongeren gecontroleerd en geregistreerd.
Met ingang van 10 juli treden de agenten repressief op. Sinds die dag zijn er al 20 jongeren bekeurd op het voorhanden hebben van en het nuttigen van alcohol en/of drugs.
De jongste persoon was 13 jaar. Alle minderjarige overtreders zijn, in overleg met de ouders, doorverwezen naar Bureau Halt. De jeugd van boven de 18 kreeg proces verbaal.
De drank die werd aangetroffen varieerde van bier en mixdrankjes tot pure whisky. De politie blijft de aangewezen locaties de komende tijd intensief controleren.

Afgelopen nacht (van maandag 13 juli op dinsdag 14 juli) kwam het tot twee arrestaties vanwege openbare dronkenschap en het veroorzaken van overlast. De aanhoudingen vonden rond 03.50 uur plaats op de
Dorpsstraat. Een 22-jarige inwoner van Oisterwijk gaf een valse naam op toen hij een bekeuring kreeg, wat reden was voor zijn arrestatie. Zijn 20-jarige vriend (eveneens afkomstig uit Oisterwijk) voldeed niet aan het bevel om te vertrekken en werd ook opgepakt. Na het opmaken van de processen-verbaal is het duo weer in vrijheid gesteld.

Politie zoekt naar wapens en gestolen spullen

UDENHOUT: De politie verrichte dinsdagmorgen 14 juli 2009
doorzoekingen op een terrein aan de Molenhoef in Udenhout. Op het bedrijfsterrein staan drie woningen en enkele schuren. De actie vond plaats onder leiding van een Officier van Justitie en in aanwezigheid van een rechter-commissaris. Het opsporingsonderzoek leidde tot de vondst van drie vuurwapens en munitie. Verder zijn er goederen in beslag genomen waarvan de herkomst nader wordt onderzocht. Mogelijk zijn deze spullen afkomstig van diefstal. Bij de actie werden 30 agenten ingezet. Na het strafrechtelijke traject is het terrein nader onderzocht door handhavers van de gemeente Tilburg en inspecteurs van de Algemene Inspectie Dienst.

Arrestatie na huiselijk geweld

TILBURG: De politie kwam in actie bij huiselijk geweld in de
Bouwmeesterbuurt. Dat gebeurde maandagavond 13 juli. Een 39-jarige vrouw en haar 19-jarige dochter waren mishandeld waren door de partner van de vrouw. Er waren al langer problemen te zijn binnen het gezin op het gebeid van huiselijk geweld. Toen de vrouw klappen kreeg, sprong haar dochter er tussen. Ook zij werd mishandeld. De aanwezige vriend van de dochter kwam vervolgens tussenbeide, waarna de verdachte er vandoor ging. De 40-jarige verdachte kwam even later terug naar de woning. Toen hij zag de politie inmiddels gearriveerd was, ging hij er opnieuw vandoor. Agenten arresteerden hem na een kleine achtervolging. De man is in het belang van het verdere onderzoek in verzekering gesteld.

Huiselijk geweld is geweld dat door iemand uit de huiselijke kring van het slachtoffer is gepleegd. Het kan daarbij gaan om lichamelijk en seksueel geweld en om psychisch geweld, zoals bedreiging en belaging (stalking). Huiselijk geweld kan de vorm aannemen van
kindermishandeling en seksueel kindermisbruik, partner-relatiegeweld in alle denkbare verschijningsvormen, en mishandeling of verwaarlozing van ouderen. Politie, openbaar ministerie, reclassering,
kinderbescherming, vrouwenopvang en andere hulporganisaties werken samen aan de bestrijding van huiselijk geweld, omdat zij van mening zijn dat huiselijk geweld onacceptabel is en met geen enkel excuus kan worden gerechtvaardigd. Kijk voor meer informatie op
www.huiselijkgeweld.nl.

Kind (9) raakt gewond bij verkeersongeval

OISTERWIJK: Een 9-jarige jongen raakte maandagmiddag 13 juli gewond bij een verkeersongeval in zijn woonplaats.

Het kind reed om 15.15 uur op zijn fiets over de kruising Willem de Zwijgerlaan / Beukendreef. Net voor de kruising stond een vrachtauto geparkeerd, vanwege werkzaamheden. De jongen reed links om de vrachtauto heen en werd daarbij aangereden door een van rechts komende automobiliste/ Dit betrof een 44-jarige vrouw uit Oisterwijk. Het slachtoffertje kwam ten val en raakt gewond. Hij was steeds goed aanspreekbaar en is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Zijn letsel bestond uit een hersenschudding en een flinke bult op zijn hoofd. Ter observatie moest hij een nachtje in het ziekenhuis blijven.

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 14-07-2009 12:52 | © Regio Midden en West Brabant |