Rechtbank Roermond


Beroep buurtbewoners en bedrijf tegen aanleg tijdelijke toerit A73 ongegrond

Roermond, 14 juli 2009 - Het college van Burgemeester en Wethouders van Roermond heeft besloten dat Rijkswaterstaat een tijdelijke toerit naar de A73 mag aanleggen vanaf de Sint Wirosingel. Het beroep dat enkele buurtbewoners en een bedrijf, gevestigd aan de Sint Wirosingel, hiertegen hebben ingesteld is door de rechtbank ongegrond verklaard.

De buurtbewoners betwijfelen of de toerit wel een tijdelijke oplossing zal zijn. Het college van B&W en Rijkswaterstaat hebben uitgelegd dat de al aangelegde toerit bij de Koninginnelaan wordt aangepast in de vorm van een klaverblad. Hierdoor komt deze toerit op een grotere afstand van de tunnel te liggen en wordt aan alle wettelijke vereisten voldaan. Deze definitieve oplossing is over drie jaar klaar en ter overbrugging van deze periode wordt aan de Sint Wirosingel een tijdelijke toerit aangelegd.

Door deze toerit neemt naar verwachting het verkeer op de Sint Wirosingel toe met 3100 voertuigen per dag. Vergeleken met de situatie vóór de aanleg van de A73, blijft het ook met deze toename nog vele malen rustiger dan voorheen. Naar het oordeel van de rechtbank heeft het college aannemelijk gemaakt dat deze toerit noodzakelijk is en dat het (sluip)verkeer in de buurt niet op onaanvaardbare wijze toeneemt. Het is ook aannemelijk dat de bereikbaarheid van de bedrijven aan de Sint Wirosingel niet in het gedrang komt. Mocht dat onverhoopt toch het geval zijn, dan zullen aanvullende (verkeers)maatregelen worden genomen door de gemeente.

LJ Nummer

BJ2473

Bron: Rechtbank Roermond Datum actualiteit: 14 juli 2009 Naar boven