Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Doetinchem - mishandeling na verkeersconflict             |

De politie onderzoekt een incident waarbij een 23-jarige man uit Doetinchem geslagen is na een verkeersconflict. Het incident heeft zich maandagavond 13 juli voorgedaan en een 64-jarige plaatsgenoot is aangehouden voor mishandeling.


De politie ontving rond 19:40 uur een melding van een verkeersconflict aan de Ardennen in Doetinchem. De 23-jarige man reed met zijn personenauto achteruit van een oprit de rijbaan op. Toen hij op de rijbaan stond kwam er een andere personenauto aanrijden. De automobilist wilde de auto van de 23-jarige man rechts gedeeltelijk over het trottoir passeren.


De bestuurder van de passerende auto stopte en stapte vervolgens uit. Deze man zou vervolgens de 23-jarige man meerdere keren geslagen hebben. Hij liep daarbij een verwonding op in zijn halsstreek. De automobilist is vervolgens weggereden.


De gealarmeerde politie kwam ter plaatse. Het kenteken van de automobilist was opgeschreven waardoor de agenten de identiteit van de man snel konden achterhalen. Korte tijd later troffen zij de bestuurder rijdend aan. De 64-jarige man uit Doetinchem werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hij is voor nader verhoor ingesloten. De politie heeft de exacte aanleiding in onderzoek.

|     |Ulft - winkeldieven aangehouden                           |

Op maandagmiddag 13 juli heeft de politie een 21- en een 27-jarige man verhoord over winkeldiefstal. De winkeldiefstal werd ontdekt toen het duo de winkel al had verlaten. Zij werden korte tijd later aangehouden. Het duo wordt ervan verdacht onder andere levensmiddelen te hebben weggenomen uit een supermarkt aan de Ir. Sassenstraat in Ulft.


Het winkelpersoneel ontdekte de diefstal en alarmeerde de politie. De politie kwam ter plaatse en gaf het signalement van de mannen en hun auto door aan de agenten in de omgeving. Korte tijd later troffen de agenten het duo aan de Weijenborgerdijk in Lichtenvoorde. Zij werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De politie maakt proces-verbaal op.

|     |Doetinchem - jongen aangehouden voor heling               |

Op maandagavond 13 juli heeft de politie een 17-jarige Doetinchemmer aangehouden voor heling van een fiets. De fiets was maandagmiddag weggenomen vanuit een fietsenstalling bij een supermarkt aan de Slotlaan in Doetinchem.


De eigenaar van de fiets ontdekte de diefstal rond 20:45 uur. Hij had de fiets rond 13:00 uur in de fietsenstalling bij een supermarkt aan de Slotlaan geparkeerd. Kort nadat hij zag dat zijn fiets was weggenomen, zag de benadeelde een jongen op zijn fiets rijden. De eigenaar alarmeerde de politie. Ter plaatse hebben de agenten de jongen aangehouden. Hij is overgebracht naar het politiebureau en ingesloten voor nader verhoor. De politie heeft de diefstal en heling in onderzoek.

|     |Winterswijk - overval op hotel                            |

In de nacht van maandag op dinsdag 14 juli heeft er een gewapende overval plaatsgevonden op een hotel aan het Frederikshof in Winterswijk. De overvaller is er met een onbekend geldbedrag vandoor gegaan. Er raakte niemand gewond.


Rond 03:45 uur meldde een jongeman zich bij een nachtportier van het hotel. Toen de portier de buitendeur opende kwam de man naar binnen. Onder bedreiging van een op een vuurwapen gelijkend voorwerp eiste de jongeman geld. Nadat er een onbekend geldbedrag werd buitgemaakt is de jongeman er in onbekende richting vandoor gegaan.


De jongeman was ongeveer 20 jaar oud, 1.75m, hij droeg een spijkerbroek en een donkerblauwe jas.


De politie is direct een onderzoek gestart. Getuigen worden verzocht contact op te nemen via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

|     |Drempt - Bromfietser onderuit                             |

Een 19-jarige bromfietser uit Doetinchem is maandagavond 13 juli rond 20.00 uur gewond geraakt nadat hij met zijn bromfiets onderuit ging.


Het ongeval gebeurde op de Rijksweg. Door nog onbekende oorzaak kwam de bromfietser ten val. Hij liep hierbij enkele schaafwonden op en kwam verward over. Hij is daarom voor observatie per ambulance naar het Slingeland ziekenhuis in Doetinchem gebracht. De bromfiets raakte beschadigd.


EINDE BERICHTEN


-----------------------

(





(

---- --