Gemeente Mook & Middelaar

Nieuwe MaasduinenKaart verschenen

Staalkaart van een rijke kunsttraditie

Nieuwe MaasduinenKaart verschenen

Â

Voor de derde maal hebben de gemeenten Mook en Middelaar, Gennep, Bergen, Arcen en Velden gezamenlijk de uitgave Kunst & cultuur Maasduinen verzorgd.

Â

Traditie

Aan het begin van de vorige eeuw ontstond in het uiterste noorden van Limburg, in Plasmolen, een kunstenaarskolonie in het voetspoor van de School van Barbizon en de Haagse School. Nog steeds zijn in de Maasduinen, de vier noordelijkste gemeenten van de provincie, vele tientallen professionele kunstenaars actief in vele disciplines.

Â

Vijfenzestig

In totaal 65 ateliers, beeldend kunstenaars, expositieruimtes, galeries, podia en organisaties zijn gebundeld op een handzame kaart, die ook nader ingaat op de rijke natuur en bijzondere monumenten per gemeente.

Â

KunstWeekend

Een deel van deze adressen (gemarkeerd op de kaart) is tijdens het KunstWeekend Maasduinen, op 3 en 4 oktober a.s. geopend voor belangstellenden die graag een kijkje nemen in de keuken van de kunstenaars.

Â

Gratis verkrijgbaar

De kaart is in een oplage van 15.000 stuks verschenen en gratis verkrijgbaar op meer dan 150 toeristische adressen in de regio, maar bijvoorbeeld ook op het gemeentehuis. voor wie iets verder weg woont is de gedetailleerde kaart ook te bekijken en te downloaden via onderstaande link.