Gemeente Soest

.

Brand bij Caravan & Camper Service Soesterberg

09 juli

In de nacht van woensdag 8 op donderdag 9 juli is er brand ontstaan bij Caravan & Camper Service Soesterberg (voorheen Erica Technocentre) aan de Amersfoortsestraat 74 in Soesterberg. De brandweer is met 50 man uitgerukt om de brand te bestrijden. Burgemeester Noordergraaf was ter plekke namens de gemeente Soest.

Eén brandweerman gewond

Bij de brand is één brandweerman ongelukkig ten val gekomen. Hij heeft verwondingen opgelopen en is voor onderzoek naar het Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMC) gebracht. Verder zijn er geen slachtoffers gevallen.

Caravans beschadigd

Helaas zijn wel ongeveer 35 caravans op het binnenterrein geheel verloren gegaan. Daarnaast zijn door de stralingswarmte ramen gesmolten van omliggende loodsen en zijn ook een aantal van de daarin gestalde caravans door de hitte beschadigd.

Geen gevaar omwonenden

Bij de brand, waarbij enkele gasflessen in caravans zijn ontploft, is veel rook ontstaan. Een expert van de brandweer heeft gemeten of er gevaarlijke stoffen in rook aanwezig waren. Dat was niet het geval.

Doordat er geen woningen op korte afstaand van de brand staan, is er geen sprake geweest van gevaar voor omwonenden.

Inzet brandweer

De brandweer kreeg om 2.00 uur de brandmelding binnen en was binnen acht minuten ter plaatse. Er is hard gewerkt om overslag naar de omliggende loodsen te voorkomen. De ruim 50 aanwezige brandweerlieden zijn daar gelukkig in geslaagd. De brandweer is uitgerukt met vier tankautospuiten, een hoogwerker, een ademluchtcontainer en nog wat overig ondersteunend materieel.

Korpsen uit Soest en Soesterberg hebben zich met ondersteuning uit de regio ingezet om de brand te bestrijden. Om half vier was de brand onder controle. Daarna was de brandweer nog enige tijd bezig met nablussen en opruimwerkzaamheden, waaronder het veilig stellen van gasflessen. Er is nog niet bekend wat de oorzaak van de brand is. De politie heeft dit in onderzoek.

Caravaneigenaren

Caravan & Camperservice Soesterberg (CCS) is een servicecenter voor onderhoud en reparatie van caravans en campers. De eigenaar van CCS inventariseert welke caravans zijn beschadigd en kijkt op basis van de chassisnummers welke caravans geheel verloren zijn gegaan en neemt zo spoedig mogelijk contact op met de eigenaren van de caravans.