Gemeente Franekeradeel


Digitale bekendmakingen

Alle officiële bekendmakingen zijn te vinden op www.franekeradeel.nl onder de kop bekendmakingen. Hierin kunt op onderwerp of postcode zoeken. Ook is het mogelijk om u gratis te abonneren op de attenderingsservice op www.overheid.nl. U ontvangt dan periodiek de actuele bekendmakingen, welke u wenst, automatisch in uw mailbox.

Zienswijzen ontheffingsprocedure

Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend dat géén zienswijzen zijn binnengekomen inzake de navolgende ontheffingsprocedure:

met toepassing van artikel 3.23 Wet ruimtelijke ordening:
* Het gebruik van een woning ten behoeve van een logopedie-dyslexiepraktijk op het perceel Feikemastraat 7, 8805 TJ te Hitzum.

Vrijstelling

De burgemeester maakt bekend, dat burgemeester en wethouders, voornemens zijn:
met toepassing van artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van het geldende bestemmingsplan voor:

* Het wijzigen van het gebruik van een bergruimte naar logiesfunctie op het perceel plaatselijk bekend Pastrijbuorren 2, 8855 HS, te Sexbierum.

Op grond van het bepaalde in artikel 19a van de Wet op de Ruimtelijke Ordening liggen de hierop betrekking hebbende stukken met ingang van
16 juli 2009 gedurende zes weken voor een ieder tijdens de openingstijden van het gemeentehuis ter inzage bij de balie van de afdeling Bouwen en Milieu, Harlingerweg 18 te Franeker. Gedurende genoemde termijn kan een ieder zijn/haar zienswijzen naar voren brengen bij het college van burgemeester en wethouders van Franekeradeel, Postbus 58, 8800 AB Franeker.

Gedurende de termijn dat het plan ter inzage ligt kunt u aan de balie van de afdeling Bouwen en Milieu nadere informatie verkrijgen en/of uw zienswijzen mondeling naar voren brengen, of telefonisch op nummer 0517-380449.

Verleende ontheffing

Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij bij besluit van 8 juli 2009 hebben besloten om ontheffing te verlenen van het geldende bestemmingsplan voor:

* het gebruik van een woning ten behoeve van een logopedie- dyslexiepraktijk op het perceel plaatselijk bekend Feikemastraat 7, 8805 TJ te Hitzum.

met toepassing van artikel 3.23 van de Wet ruimtelijke ordening.

Op grond van het bepaalde in artikel 3:44 van de Algemene wet bestuursrecht ligt het besluit met de hierop betrekking hebbende stukken gedurende de beroepstermijn voor een ieder tijdens de openingstijden van het gemeentehuis ter inzage bij de balie van de afdeling Bouwen en Milieu, Harlingerweg 18 te Franeker. Gedurende genoemde termijn kunt u nadere informatie verkrijgen bij de afdeling Bouwen en Milieu (0517-380449).

Voor belanghebbenden bestaat de mogelijkheid tegen dit besluit, binnen zes weken na de dag van bekendmaking van het besluit, een beroepschrift in te dienen bij de Rechtbank Leeuwarden, Sector Bestuursrecht, Postbus 1702, 8901 CA Leeuwarden. Het beroepschrift moet worden ondertekend en bevat ten minste:

· naam en adres van de indiener;

· de dagtekening;

· een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht;
· de gronden van het beroep.

· Ook dient u, indien mogelijk, een afschrift van het besluit waarop het geschil betrekking heeft te overleggen. De indiener van het beroepschrift is tevens griffierecht verschuldigd.

Het indienen van een beroepschrift schorst niet de werking van het besluit waartegen het is gericht. Als beroep is ingesteld is het eveneens mogelijk een voorlopige voorziening te vragen bij de President van de Arrondissementsrechtbank te Leeuwarden (indien gelet op de betrokken belangen onverwijlde spoed dit vereist). In dat geval is een extra griffierecht verschuldigd.

Alleen belanghebbenden die tijdig schriftelijk of mondeling zienswijzen hebben ingediend tegen het ontwerpbesluit kunnen beroep instellen bij de rechtbank, tenzij wordt aangetoond dat men redelijkerwijs niet in staat is geweest (tijdig) zienswijzen in te brengen. In het geval het definitieve besluit afwijkt van het ontwerpbesluit kan ook een belanghebbende die eerder geen zienswijzen heeft ingediend beroep aantekenen.

Wet Milieubeheer

Ontwerpbeschikking
Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend dat er een aanvraag voor vergunning ingevolge de Wet Milieubeheer is ingekomen van:

* Varkensmesterij Wassenaar, Hoarnestreek 3, 8851 RN te Tzummarum. Het betreft een nieuwe de gehele inrichting omvattende vergunning ex artikel 8.4 van de Wet milieubeheer (revisievergunning) voor een varkensmesterij.

Wij zijn voornemens de gevraagde vergunning te verlenen. De aanvraag, de ontwerp-beschikking en de bijlagen, liggen met ingang van 16 juli 2009 voor de duur van zes weken voor een ieder ter inzage in het gemeentehuis, aan de balie van de afdeling Bouwen en Milieu, Harlingerweg 18 te Franeker. Op werkdagen liggen de stukken van 8.30 tot 12.00 uur ter inzage en op woensdags van 8.30 tot 16.30 uur en eventueel buiten de genoemde tijden, na telefonisch verzoek, op afspraak.

Gedurende de termijn van terinzageligging kan een ieder gemotiveerd zijn/haar zienswijzen schriftelijk indienen bij het college van burgemeester en wethouders, Postbus 58, 8800 AB FRANEKER. Tevens kan een ieder gedurende deze termijn aan de balie van de afdeling Bouwen en Milieu nadere informatie verkrijgen en/of mondeling zienswijzen naar voren brengen en/of verzoeken om een gelegenheid tot een gedachtenwisseling over het ontwerpbesluit of telefonisch bij de heer P. van der Ploeg van de afdeling Bouwen en Milieu op nummer 0517-380438.

Een afschrift van de zienswijze zal worden verzonden aan de aanvrager. Degene die een zienswijze indient kan door middel van een aparte brief verzoeken zijn/haar persoonlijke gegevens niet kenbaar te maken.

Alleen zij die tijdig schriftelijk of mondeling zienswijzen hebben ingediend tegen de ontwerpbeschikking kunnen later beroep instellen bij de Raad van State, tenzij wordt aangetoond dat men redelijkerwijs niet eerder in staat is geweest (tijdig) zienswijzen in te brengen dan wel dat de definitieve besluitvorming afwijkt van het ontwerpbesluit.

Besluiten college b&w 07-07-2009

Doelstellingen gescheiden inzameling oud-papier en karton. Besluit
De informatienota 'Doelstellingen gescheiden inzameling oud-papier en karton' ter kennisname aan te nemen en deze ter kennisgeving voor te leggen aan de raadscommissie.

Exploitatieovereenkomst Plan "woning Bethaniëleane". Besluit

1. In te stemmen met bijgevoegde exploitatieovereenkomst
2. Tot ondertekenen van bijgevoegde exploitatieovereenkomst

Ondertekenen de bijlage openbare pandaktes van Afvalsturing NV en REC BV.
Besluit
De beide pandaktes te ondertekenen.

Geparkeerde aanhanger.
Besluit
Betrokkene aan te schrijven de geparkeerde aanhanger vóór 22 juli a.s. te verwijderen.

Frysk Beleid 2009.
Besluit

1. Een subsidie van 980,00 euro toe te kennen aan het Tomke-program 2009.

2. Een subsidie toe te kennen van ¤ 1.000,-- voor het boek `De keatsfreon''.

3. Wijs de overige subsidieaanvragen af.

Franeker, 15 juli 2009.
Burgemeester en wethouders voornoemd,
M.J. Haveman, burgemeester.
H.J.J. de Jong, secretaris.