Gemeente Hellevoetsluis


Meer sport en beweging basisschoolleerling

Er komt een breder sport- en beweegaanbod voor leerlingen van het basisonderwijs. Dit komt door afspraken tussen de gemeente Hellevoetsluis en het basisonderwijs en door het beschikbaar stellen van extra financiële middelen. Voor het geld kunnen drie combinatiefunctionarissen, mensen die meerdere functies hebben als het geven van gymles en opvang buitenschooltijd, worden aangesteld en opgeleid. De combinatiefunctionarissen worden bij stichting Push ondergebracht.
Volgens de gemeente en het onderwijs is het belangrijk om vooral via het basisonderwijs het bredere sportaanbod in te zetten. Op deze manier bereik je ook kinderen die niet sporten. De samenwerking met de verschillende sportverenigingen speelt hierin een belangrijke rol. Zo zouden er bijvoorbeeld tijdens schooltijd lessen kunnen worden gevolgd bij een tennisvereniging. Hierbij wordt gebruikt gemaakt van het terrein en de kennis bij de sportvereniging.
Acties bij sportverenigingen of sportactiviteiten in de wijk kunnen door de functionarissen ook buiten de schooltijden worden georganiseerd.
Het doel is dat kinderen meer gaan bewegen, doordat ze meer met sport in aanraking komen en er vertrouwd mee raken.

07/14/2009