ABVAKABO FNV

Eindelijk akkoord cao geestelijke gezondheidszorg

Na moeizame onderhandelingen is er maandagavond een onderhandelaarsakkoord bereikt met GGZ Nederland. De nieuwe cao heeft een looptijd van 24 maanden en de medewerkers krijgen onder andere een loonsverhoging en een nieuw levensfasebudget.

De sector staat er financieel niet goed voor en Minister Klink van Volksgezondheid wil het komende jaar flink bezuinigen. In het belang van de werkgelegenheid en de continuïteit van de organisaties, zijn we tot het huidige akkoord gekomen. We zijn blij dat we op de valreep voor de vakantie een akkoord hebben, maar hebben helaas niet op alle punten onze zin gekregen. Het woord is nu aan de leden. Binnenkort ontvangen de leden een nieuwsbrief met een uitgebreide toelichting en is het stemmen via de website mogelijk. Hieronder alvast een schot voor de boeg.

Levensfasebeleid
Speerpunt van de bond was om de geestelijke gezondheidszorg als sector aantrekkelijker te maken en houden voor medewerkers van alle leeftijden. Daarom is er gekozen om de huidige ontziebepalingen en 55+regelingen te vervangen door een levensfasebudget voor alle medewerkers. Werknemers krijgen per jaar 35 uur extra verlof dat naar keuze kan worden ingezet of opgespaard. Hiermee krijgen werknemers meer zeggenschap over hun werk/privébalans. Voor werknemers vanaf 45 jaar komen er overgangsmaatregelen.

De nieuwe afspraken houden in dat vanaf 1 oktober 2010 alle werknemers kunnen worden ingeroosterd voor het werken op onconventionele uren en in bereikbaarheidsdiensten. Per 1 januari 2010 wordt bovendien de leeftijd verhoogd voor het stoppen met nachtdiensten; van 55 naar 57 jaar. De sociale partners hebben wel afgesproken om tijdens de cao-termijn onderzoek te doen naar alternatieven voor de afschaffing van deze ontziebepaling. Als dit leidt tot acceptabele maatregelen voor beide partijen, dan wordt alsnog afgezien van deze leeftijdsverhoging.

Beloning
De lonen stijgen zowel dit jaar als volgend jaar conform het sociaal akkoord met 1 procent. Daarnaast krijgen medewerkers een hogere eindejaarsuitkering (5,25 procent in 2009, 5,75 procent in 2010) en een eenmalige uitkering van 0,65 procent. Verder daalt de pensioenpremie voor werknemers vanaf 1 augustus 2010 van 52 naar 50 procent en wordt de vergoeding voor stagiairs verhoogd naar 300 euro per maand.