Gemeente Hoogezand-Sappemeer

Aanpak ketelhuislocatie Vosholen gestart (persbericht 039, 2009)

Woensdag 15 juli start de sanering van de rand van de ketelhuislocatie aan de Peppeling en Groninger Kroon. Daarmee is het startsein gegeven om deze locatie te saneren. De ketelhuislocatie is één van de twee in maart 2009 aangegeven nog te saneren locaties in het westelijk deel van de woonwijk De Vosholen in Hoogezand-Sappemeer.

Deze locatie is in de collegebrief van 16 maart 2009 aan alle bewoners al gemeld als een nog te saneren locatie. Op 25 maart heeft de gemeente op de achterpagina van de Regiokrant een overzicht gegeven over hoe het met de bodemkwaliteit van De Vosholen is gesteld. De kernboodschap is dat het veilig en prettig wonen is in De Vosholen en dat op twee locaties nog een sanering moet plaatsvinden.

Â

De rand van de ketelhuislocatie is begin juni 2009 onderzocht. Op basis van het onderzoeksrapport is een plan van aanpak geschreven. De provincie Groningen, het bevoegd gezag voor de aanpak van deze vervuiling, heeft inmiddels ingestemd met het plan van aanpak. De bewoners in de directe omgeving zijn op 8 juni per brief ingelicht over het onderzoek en dat de sanering voor de bouwvak-vakantie zal worden uitgevoerd. Recente opmerkingen en vragen van de CDA-fractie in de gemeenteraad aan het college van Burgemeester en Wethouders wekken mogelijk de indruk dat er opnieuw asbest zou zijn gevonden. Dat is beslist niet het geval.

Â

De verdere aanpak van de ketelhuislocatie rondom het ketelhuis volgt later in dit jaar.

Â

De woonwijk De Vosholen wordt ontwikkeld door een aantal projectontwikkelaars, verenigd in de Ontwikkelingscombinatie De Vosholen. De provincie Groningen is als bevoegd gezag direct betrokken bij het bereiken van de vereiste bodemkwaliteit.


* persbericht 039 bijlage, Aanpak ketelhuislocatie Vosholen gestart.pdf