Gemeente Bronckhorst

Bronckhorst scoort als klimaatgemeente

Onlangs ontving de gemeente Bronckhorst de dubbele AA-status voor haar vooruitstrevende klimaatbeleid. Om deze status te bereiken nam de gemeente deel aan het 10-Puntenplan van het Klimaatverbond Nederland, de HIER-campagne en de provinciale Milieufederaties.

10-Puntenplan
Dit 10-Puntenplan bestaat uit de thema's bestaande bouw, nieuwbouw, utiliteitsbouw, klimaatneutrale gemeentelijke organisatie, duurzame energie, mobiliteit, openbare straatverlichting, voorlichting aan burgers en lid worden van het Klimaatverbond. In dit plan staan concrete, bewezen maatregelen waarmee de gemeente een verantwoord en duurzaam klimaatbeleid wil bereiken en Bronckhorst is hiervoor beloond met het certificaat AA-status.

Enkele projecten die de gemeente heeft geïnitieerd of heeft ondersteund zijn: een subsidieregeling voor energiebesparende maatregelen bij particuliere woningen, plaatsen zonnepanelen op dak nieuwbouw gemeentehuis, pilot toepassen van LED-lampen bij straatverlichting (Burg. Vunderinkhof in Vorden), scholen oproepen om deel te nemen aan actie Groene Voetstappen, duurzaamheidscriteria voor duurzaam inkopen toepasbaar verklaren en deelname aan het Klimaatstraatfeest.

Hengelo (Gld), 14 juli 2009

Voor meer informatie over dit bericht kunt u contact opnemen met Margreet Arends, afdeling communicatie, tel. (0575) 75 04 70.

---- --