Gemeente Bronckhorst

Subsidieregeling 'De Achterhoek Bespaart 2009' groot succes in Bronckhorst

Op 1 juni 2009 startte de subsidieregeling 'De Achterhoek Bespaart 2009', waaraan de gemeente Bronckhorst deelneemt. Via de regeling biedt de gemeente particuliere woningbezitters maximaal E 500,- subsidie als ze energiebesparende maatregelen uitvoeren aan hun woning. Het gaat dan om het aanbrengen van HR++ glas, spouwmuur-, dak- of vloerisolatie. Ook zonnecellen en zonneboilers worden gesubsidieerd.

Maximaal aantal aanvragen binnen
De regeling is een groot succes, zo groot dat na vier weken het subsidieplafond (E 50.000,-) bereikt is. Dit betekent dat inwoners op dit moment geen aanvragen meer in kunnen dienen. Er kwamen meer dan 100 aanvragen binnen, waarvan de meeste zijn goedgekeurd of in behandeling.

Op zoek naar aanvullende financiering
De gemeente is nu samen met de andere Achterhoekse gemeenten in overleg met de provincie op zoek naar aanvullende financiering, om nog meer burgers te stimuleren energiebesparende maatregelen te treffen aan hun huis. Indien er extra financiering komt, wordt dit zo spoedig mogelijk bekend gemaakt.

Hengelo (Gld), 14 juli 2009

Voor meer informatie over dit bericht kunt u contact opnemen met Margreet Arends, afdeling communicatie, tel. (0575) 75 04 70.