Ingezonden persbericht


Persmededeling

'Fonds Stratégique d'Investissement' (Strategisch Investeringsfonds) verwerft 5% van het Nexans-kapitaal.

Parijs, 14 juli 2009 - Het 'Fonds Stratégique d'Investissement' (FSI) kondigt aan de drempel van 5% van het kapitaal te hebben overschreden en stemrecht binnen de firma Nexans te hebben verworven, als gevolg van de acquisitie van aandelen op de markt.

Als wereldleider in de kabelindustrie realiseerde Nexans in 2008 een omzet van 6,8 miljard euro en stelt ze 23.500 mensen tewerk in 39 landen, waarvan 3.000 in Frankrijk.

Actief op de markten infrastructuur, industrie, bouw en lokale datatransmissienetwerken en met een sterke innovatiecapaciteit, ontwikkelt Nexans hoofdzakelijk producten en oplossingen voor energienetwerken.

Deze investering kadert in de strategische missie van FSI:


· Door één van de voornaamste aandeelhouders van de onderneming te worden draagt FSI bij tot de stabilisatie en de versteviging van zijn aandeelhoudersstructuur.


· Het FSI zal de ontwikkeling van Nexans en haar gerichte acquisitie-beleid op sterke groeimarkten, ondersteunen.


· Nexans zal haar bijdrage leveren aan de competitiviteit van de Franse economie, dankzij een sterke concurrentiepositie op meerdere van haar markten, in het bijzonder in de energie- en transportsector. De groep is optimaal geplaatst om ten volle voordeel te halen uit de groei van deze sectoren in de loop van de volgende jaren.

Gilles Michel, CEO van het FSI, verklaart: "We zijn verheugd Nexans te kunnen ondersteunen bij de verwezenlijking van haar langetermijnperspectieven en een referentieaandeelhouder te worden. Nexans kan terugvallen op een solide balans om haar toonaangevende rol in de kabelindustrie te blijven vervullen."

Frédéric Vincent, Voorzitter en CEO van Nexans zei: "We zijn erg blij met de steun van een prominente referentieaandeelhouder als het FSI. Het 'Fonds Stratégique d'Investissement' kent de uitdagingen van een wereldwijde industriële groep als de onze. We zijn dankbaar voor de duurzame begeleiding van onze ontwikkeling."

Over het 'Fonds Stratégique d'Investissement'
Het FSI is een 'société anonyme' (een Franse onderneming) voor 51% in handen van de 'Caisse des Dépôts et Consignations' en voor 49% van de Franse staat. Het FSI treedt op als geïnformeerd investeerder die minderheidsaandelen neemt in veelbelovende Franse bedrijven en industriële projecten die meerwaarde creëren en de concurrentiepositie van de Franse economie bevorderen.

Ingezonden persbericht