Ingezonden persbericht


Meer dan 1,5 miljard downloads bij App Store in eerste jaar

Meer dan 65.000 programma's; ruim 100.000 ontwikkelaars

CUPERTINO, 14 juli 2009 - Apple maakt vandaag bekend dat er in de App Store, de grootste winkel voor programma's ter wereld, in ÈÈn jaar meer dan 1,5 miljard programma's zijn gedownload. De App Store zelf groeit ook alsmaar en heeft de grens van 65.000 programma's inmiddels overschreden. Bovendien nemen meer dan 100.000 ontwikkelaars deel aan het iPhone Developer Program.

"De App Store is een unicum in deze branche, zowel in omvang als in kwaliteit", aldus Steve Jobs, CEO van Apple. "Nu er al 1,5 miljard programma's zijn download, wordt het voor de concurrentie wel erg moeilijk om nog een inhaalslag te maken."

In de App Store zijn meer dan 65.000 programma's verkrijgbaar voor klanten in 77 landen, wat betekent dat ontwikkelaars een potentieel bereik van tientallen miljoenen iPhone- en iPod touch-gebruikers hebben. De App Store richt zich op zowel de iPod touch als de iPhone, inclusief de nieuwe iPhone 3GS, de snelste en krachtigste iPhone tot nu toe. Apple heeft van deze App Store-compatibele toestellen al meer dan 40 miljoen exemplaren verkocht.

Apple gaf in de jaren '70 het startschot voor de personalcomputerrevolutie met de Apple II en vond in de jaren '80 de personal computer opnieuw uit met de Macintosh. Tegenwoordig loopt Apple op innovatiegebied nog steeds voorop met zijn bekroonde computers, het besturingssysteem OS X, het iLife-programmapakket en de professionele programma's. Apple speelt bovendien een toonaangevende rol in de digitalemuziekrevolutie dankzij zijn draagbare iPod-muziek- en -videospelers, en de internetwinkel iTunes Store. Daarnaast heeft Apple de mobieletelefoonmarkt betreden met de iPhone.

Perscontact:
Jurriaan Trommels
Apple Benelux
trommels_j@euro.apple.com
+31 (0)6 53865628