Ingezonden persbericht


Utrecht, 14 juli 2009

------------------------------

iDiDiD deelt evenementendatabase met 3FM en Muziek Centrum Nederland

De online sociale evenementenagenda iDiDiD gaat een samenwerking aan met twee autoriteiten binnen de Nederlandse muziekindustrie. Alle muziekevenementen uit de database van iDiDiD zijn vanaf nu ook te vinden op de websites van 3FM en Muziek Centrum Nederland (MCN).

Als adviesorgaan en promotiecentrum voor de Nederlandse muziekindustrie is MCN al geruime tijd op zoek naar een efficiënte manier voor poppodia, bands, festivals en theaters om hun activiteiten op online agenda's in te voeren. Nu moet dat op iedere agenda afzonderlijk en dat is enorm tijdrovend. iDiDiD heeft hier een oplossing voor gevonden.

"Voorafgaand aan de samenwerking hebben we in opdracht van MCN de spiders ontwikkeld die de agenda's van de 100 belangrijkste poppodia van Nederland uitlezen. Uiteindelijk bleken wij 92 van de 100 websites uit te kunnen lezen, wat voor MCN de reden was om definitief een samenwerking met ons aan te gaan," aldus Arjan Stroeve, CEO van iDiDiD. Daarnaast worden op de site van iDiDiD data verzameld uit koppelingen met sociale netwerken en voeren gebruikers zelf evenementen in op de site. Stroeve: "Op deze manier verwachten wij op korte termijn de grootste en meest uitgebreide evenementendatabase van Nederland te worden."

Deze ontwikkelingen komen voor 3FM als geroepen. De radiozender was er tot op heden niet in geslaagd een complete muziekagenda te verzorgen en is daarnaast altijd op zoek naar mogelijkheden om luisteraars en bezoekers van de website op meerdere manieren bij de radiozender te betrekken. De database van iDiDiD is uitgebreid, compleet en gecombineerd met het interactieve aspect van de website sluit dit perfect aan bij de wensen van bij 3FM.

De samenwerking met 3FM en MCN is wat Stroeve betreft nog maar het begin. "Wij willen de agenda's op hun sites interactiever maken, maar daarnaast willen we de poppodia in Nederland er ook meer bij betrekken. iDiDiD wil mensen helpen bij het ontdekken van evenementen en het makkelijk maken om deze te delen met vrienden. Dat ontdekken van evenementen hoeft niet noodzakelijk op onze website plaats te vinden. Daarom stellen we onze database graag ter beschikking aan andere partijen."

Partijen die geïnteresseerd zijn om evenementen te tonen op hun website kunnen een mail sturen naar samenwerking@ididid.eu. Wanneer je zelf evenementen organiseert en je wilt dat deze opgenomen worden in de database van iDiDiD, dan kun je op www.ididid.eu een account aanmaken en zelf evenementen toevoegen.

------------------------------