Socialistische Partij

Imca Marina wil ook OV voor MBO'ers

14-07-2009 * Woensdagavond, tijdens het TROS muziekfeest in de binnenstad van Groningen, heeft ROOD Groningen handtekeningen verzameld voor een OV-jaarkaart voor alle MBO'ers. Op dit moment krijgen 16- en 17-jarige MBO studenten geen OV-jaarkaart, terwijl hun leeftijdsgenoten die een HBO of universitaire opleiding volgen dit wel kijgen. ROOD, jong in de SP, vindt dit belachelijk en is daarom een grootschalige handtekeningen actie begonnen.

De hantekeningen actie tijdens het TROS muziekfeest is een groot succes geworden. Studenten en scholieren uit de wijde omgeving waren met het openbaar vervoer naar Groningen gekomen om hun idolen te horen zingen en wilden graag hun handtekening zetten om er voor te zorgen dat zij óók gratis mogen reizen. Sommige fans boden de ROOD leden zelfs de helpende hand door met de handtekeningen lijsten al hun vrienden en medefeestgangers langs te gaan.

Niet alleen van de toeschouwers kwamen er veel positieve reacties. Ook politie agenten, beveiliging, stadswachten en barpersoneel zetten graag hun handtekening. Maar ook de artiesten waren bereid om de actie van ROOD te steunen. Zo zette Dennie Christian zijn handtekening, net als Peter Beense en de pas 13-jarige Tom Klijbroek. Ook Imca Marina, onder andere bekend van het nummer Viva España, kwam even langs bij de ROOD-leden om haar handtekening te zetten.

Veel MBO'ers laten hun studiekeuze afhangen van de reiskosten. De dikte van je portemonnee mag nooit bepalen of je de studie naar keuze kan doen. Daarom is het schandalig dat niet alle MBO'ers een OV-jaarkaart hebben! Het kabinet komt niet met een oplossing en laat veel MBO'ers in de kou staan. Daarom moeten we ze in Den Haag flink duidelijk maken dat MBO'ers veel geld kwijt zijn aan reiskosten. Heb jij je handtekening nog niet gezet? Doe dat hier en eis een OV voor alle MBO-studenten!