Persbericht

Nieuwe HP Notebook PC Tracking and Recovery Service(1) wapen in strijd tegen diefstal computers en identiteiten

AMSTELVEEN, 14 juli 2009 - HP introduceert een nieuwe NNotebook Tracking and Recovery Service. Deze dienst is ontwikkeld als wapen in de strijd tegen het groeiende probleem van data- en identiteitsdiefstal door het verliezen of stelen van computers. Deze nieuwe dienst is een aanvulling op HP's reeds bestaande dienstverlening op het gebied van protectie, de 'Accidental Damage Protection en Defective Media Retention Services'.

HP's Tracking and Recovery Service maakt gebruik van vooraf geïnstalleerde software die zorgt voor een betrouwbare beveiligingsoplossing die bestaat uit meerdere delen. Bedrijven kunnen zo problemen op het gebied van databescherming, het terugvinden van gestolen computers en veilig beheer van IT assets, het hoofd bieden. De service geeft IT professionals de mogelijkheid gestolen notebook PC's op te sporen en terug te krijgen, data op afstand van de PC te verwijderen om confidentiële informatie te beschermen, niet-geautoriseerde software of missende hardware te ontdekken en te voldoen aan regelgeving.

Track & Recover gestolen notebook PC's
HP's Tracking and Recovery Service is ontwikkeld voor bedrijven met remote en mobiele gebruikers en kan centraal door IT afdelingen beheerd worden. Om gebruik te kunnen maken van HP's Tracking & Recovery Service dient de gebruiker een Care Pack aan te schaffen. Vervolgens kan hij zijn notebook PC registreren en wordt de vooraf geïnstalleerde software en het account geactiveerd. De computer geeft dan - als hij verbinding maakt met Internet - zijn locatie door aan een bewakingscentrum.

Wanneer de computer is gestolen, logt de gebruiker in op het customer center om de diefstal met de details uit het politierapport te rapporteren. De locatie-informatie wordt vervolgens aan de politie doorgegeven, zodat zij de gestolen pc kunnen terugvinden.

Gevoelige en confidentiële gegevens op afstand verwijderen De functie voor op afstand verwijderen van data, 'Data Delete', maakt het mogelijk om zodra de pc connectie met Internet maakt, op afstand gevoelige data permanent van de gestolen notebook PC te verwijderen.

'Kritische data en wachtwoorden die als gevolg van verlies of diefstal van een computer in verkeerde handen vallen, kunnen verstrekkende consequenties hebben voor uw bedrijf. Onze Tracking and Recovery Service zorgt ervoor dat u zich hierover geen zorgen hoeft te maken, mocht zich zo'n situatie voordoen', aldus Els Ossewaarde, Country Category & Marketing Manager, Personal Systems Group, HP Nederland. 'Voor het bedrag van een paar kopjes koffie per maand, hebben bedrijven de beschikking over hun eigen IT beveiligingsteam dat de nadelige gevolgen van verlies of diefstal van een computer voorkomt.'

IT Asset Management & Retirement
HP's Tracking and Recovery Service geeft IT beheerders ook de mogelijkheid hun hardware inventaris centraal te beheren. Informatie over gebruiker, hardware en software kan verzameld worden door voorgeïnstalleerde software te gebruiken. IT beheerders kunnen dan bewegingen van de computer volgen, hebben inzicht in de call history, informatie over het leasen van apparatuur en weten of de software licenties nog compliant zijn. Daarnaast helpt deze dienst gebruikers te voldoen aan alle vereiste regelgeving door het leveren van een zogenaamd audit log waarin staat welke bestanden verwijderd zijn door 'Data Delete'.

Prijs en beschikbaarheid
HP's Engelstalige Tracking and Recovery Service is verkrijgbaar als HP Care Pack voor een periode van minimaal een jaar voor een bedrag van ¤36. Meer informatie: hp.eu/nbtrackingservice.

Over HP
HP, 's werelds grootste technologiebedrijf, maakt het gebruik van technologie eenvoudiger voor al zijn klanten - van de indiividuele consument tot de grootste multinational. Het portfolio omvat printing en personal computing producten, IT services, software en IT oplossingen. Meer informatie over HP (NYSE: HPQ is te vinden op www.hp.nl.


1) Tracking and Recovery Service is alleen beschikbaar op een aantal HP commercial notebook pc's.

(c) 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. The information contained herein is subject to change without notice. The only warranties for HP products and services are set forth in the express warranty statements accompanying such products and services. Nothing herein should be construed as constituting an additional warranty. HP shall not be liable for technical or editorial errors or omissions contained herein.

07/2009