Ingezonden persbericht


EA rekruteert spelers voor Battlefield Heroes

Wereldwijd meer dan één miljoen aanmeldingen voor unieke Play4Free cartoon-shooter

SCHIPHOL-RIJK, 14 juli 2009 - Oproep aan alle soldaten! Electronic Arts Inc. (NASDAQ: ERTS) heeft vandaag aangekondigd dat al meer dan één miljoen spelers zich hebben aangemeld voor Battlefield Heroes(TM), een unieke Play4Free third-person-shooter. Battlefield Heroes is de nieuwste game in EA's unieke Play4Free-model. Gamers kunnen de game gratis* downloaden en gratis* spelen. EA genereert omzet door middel van advertenties en verkoop van items in de game. De game is in juni uitgekomen en sindsdien melden zich dagelijks tienduizenden nieuwe soldaten aan voor de strijd.

Spelers van alle niveaus kunnen zich meteen in de strijd storten in Battlefield Heroes, dat alle functionaliteit bevat van de bekende en bekroonde 'sandbox multiplayer-gameplay' van Battlefield. De game beschikt over talloze mogelijkheden om gamepersonages, vaardigheden en missiemogelijkheden volledig te personaliseren. Iedereen kan nu als echte held het strijdveld betreden.

Gamers kunnen de game downloaden op http://www.battlefieldheroes.com en meteen meevechten. Voordat je deelneemt aan de strijd op een van de vier intense kaarten, kun je je eigen personages ontwerpen. Battlefield Heroes onderscheidt zich in het genre door een third-person-perspectief. Dit betekent dat je dus altijd je eigen personages kunt bewonderen terwijl ze zich in het strijdgewoel storten. Je kunt je personages blijven aanpassen en steeds weer een nieuwe stijl kiezen voor je held. Alle aanpassingsitems zijn te koop voor Valor Points (die je verdient door het spel te spelen) of Battlefunds (een fictieve geldeenheid die je kunt aanschaffen met een creditcard of PayPal).

Battlefield Heroes is een nieuwe EA-game die volledig gratis kan worden gespeeld. De game heeft een grappige tekenfilmstijl en is bedoeld voor zowel beginnende als ervaren gamers. Dankzij een geïntegreerd matchmaking-systeem kun je het in de sessies met 16 spelers altijd opnemen tegen spelers die ongeveer even sterk zijn.

"Het team is er enorm trots op dat we in deze fase al meer dan één miljoen aanmeldingen hebben", zegt Ben Cousins, algemeen manager van Battlefield Heroes Team. "De uitgebreide mogelijkheden om je eigen personage vorm te geven en je eigen gameplay te bedenken, maken van deze game een bijzondere ervaring. Je held kan werkelijk alles zijn wat jij wilt: van een piraat met een bazooka, tot een granaatwerpende ninja, of een moordende mimespeler!"

Battlefield Heroes heeft een PEGI-classificatie "16+". Ga voor meer informatie over classificaties naar www.pegi.info. Ga voor meer informatie over de game naar www.battlefieldheroes.com of www.ea.com. Je kunt de game ook volgen via Twitter op http://twitter.com/bfheroes.

*Internetverbinding vereist.

###

Over Electronic Arts

Het hoofdkantoor van Electronic Arts (EA) bevindt zich in Redwood City, Californië. EA is wereldleider op het gebied van interactieve entertainmentsoftware. Het bedrijf werd opgericht in 1982 en ontwikkelt, distribueert en geeft wereldwijd software uit voor videogamesystemen, personal computers,draadloze apparaten en het internet. Electronic Arts brengt zijn producten onder vier merknamen op de markt: EA(TM), EA SPORTS(TM), EA Mobile(TM) en POGO(TM). In het fiscale jaar 2009 boekte EA een omzet van $4,2 miljard en bracht het 31 titels uit waarvan meer dan een miljoen exemplaren werden verkocht. EA's homepage en online gamesite vind je op www.electronicarts.nl. Meer informatie over de producten van EA en volledige teksten van persberichten vind je op http://info.ea.com.

EA, EA SPORTS, EA Mobile, POGO en MySims zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van Electronic Arts Inc. in de Verenigde Staten en/of andere landen. Battlefield Heroes is een handelsmerk of geregistreerd handelsmerk van EA Digital Illusions CE AB. Alle overige handelsmerken zijn eigendom van de respectieve eigenaren.

Perscontact:
Tjerk Mellink & Robbert Minderhoud
Pride PR voor Electronic Arts
+31 71 568 00 28
ea@pridepr.nl