Ingezonden persbericht


Persbericht - 14 juli 2009

Record internetbezoek Radio6.nl door North Sea Jazz Festival

T/m vrijdag 17 juli The Best of North Sea Jazz op de jazz zender

De website van Radio 6 heeft tijdens en na het North Sea Jazz Festival een recordaantal bezoekers geregistreerd. Op vrijdag, zaterdag en zondag werd de site bezocht door 18.800 bezoekers. Op maandag 13 juli registreerde de site nog eens 10.275 bezoekers. Gezamenlijk zorgden deze bezoekers voor 172.387 pageviews. Vorig jaar telde de website van Radio 6 tijdens het festival nog 10.485 bezoekers, wat destijds een record voor de zendersite was.

Het meest populaire onderdeel van de Radio 6 website bleek ook dit jaar de livestream te zijn. In de week van North Sea Jazz (6 t/m 12 juli) werd er ruim 30.000 keer via internet naar Radio 6 geluisterd. Van de artiestenprofielen op de website zijn die van BB King, Duffy en Adele het populairst. Op Radio6.nl zijn verschillende concerten van het afgelopen weekeinde terug te luisteren.

The Best of North Sea Jazz

Radio 6 zendt van maandag 13 tot en met vrijdag 17 juli hoogtepunten uit van het North Sea Jazz Festival. Alle programma's van Radio 6 besteden deze week aandacht aan het grootste Nederlandse jazzfestival. Op woensdag 15 juli speciale aandacht voor het optreden van Quasimode in het programma De Zomer van 6 (NPS) 16.00 uur tot 19.00 uur.

Via de speciale North Sea Jazz-website op Radio6.nl zijn veel concerten van het festival terug te luisteren. Op deze site van Radio 6 en NPS Nieuwe Media staan ook veel recensies, foto's en biografieën.

Radio 6

Radio 6 is het publieke radiostation voor jazz, blues en rhythm & blues. De muziekliefhebber vindt op de zender bevlogen radiomakers met aandacht voor muziek en cultureel-informatieve programma's. De Radio 6 website is het dynamische spoorboekje over de zender waar programmamakers en luisteraars elkaar treffen. Om kennis uit te wisselen over de programma's, muziek, blogs, recensies en achtergronden. Radio 6 is in heel Nederland te beluisteren op de kabel en via internet.

Bel gratis telefoonnummer 0800 - 026 26 66 voor informatie over de kabelfrequentie.

Voor meer informatie: www.radio6.nl