Ingezonden persbericht


NAVIGON PRESENTEERT VLAGGENSCHIP MET DESIGN AWARD

NAVIGON heeft vandaag een nieuw navigatiesysteem aangekondigd met een bijzonder design, hoogstaande opties, gebruiksgemak en verschillende multimediatoepassingen. Het nieuwe vlaggenschip, NAVIGON 8410, heeft voor de lancering al een award gewonnen: een 'honourable mention' door de Red Dot Design Awards.

Amsterdam, 14 juli 2009 - NAVIGON heeft vaandaag tijdens de IFA Pers PreView de opvolger van de 8310 aangekondigd, de NAVIGON 8410. Een systeem met de laatste high end navigatiesnufjes, dat nieuwe standaarden zet voor materiaalkwaliteit, gebruiksgemak en design. Naast de handige opties zoals MyRoutes en Clever Parking gaat de NAVIGON 8410 in veel opzichten verder dan zijn voorganger. Het systeem is uitgerust voor navigatie op gevoel. 'De NAVIGON 8410 ziet er fantastisch uit, geeft het gevoel van hoogwaardige afwerking en het geluid is verbluffend. We hebben alles geïntegreerd op het gebied van multimedia en de nieuwste schermtechnologie,' aldus Jörn Watzke, Vice-President, Product Line Management bij NAVIGON.

Een goed gevoel
De NAVIGON 8410 valt meteen op door het design: een superdun systeem met een scherm van 5-inch (12,7 cm), een display van echt glas en een frame van roestvrij staal. Een belangrijke innovatie om het navigatiesysteem te bedienen is het 'capacitive touch'-scherm waarbij het, in plaats van te drukken, op de minste aanraking reageert. 'Het scherm is extreem gevoelig en reageert veel sneller op een aanraking dan andere schermen,' vertelt Jörn Watzke. Het zacht aanraken van het glazen scherm is bijvoorbeeld voldoende voor het activeren van de stembediening. De experts van de red dot design award 2009 hebben dit model al bekroond met een 'honourable mention', nog vóór de lancering. De award is ontvangen vanwege het bijzondere design, maar ook voor de totale look & feel van de designhouder met geïntegreerde TMC-Pro antenne. NAVIGON is nu voor de vierde keer in rij bekroond met deze belangrijke award.

Innovaties
Met de nieuwe Voice Interaction Pro is het mogelijk om nog meer functies van het systeem met je stem te bedienen dan met het eerdere Professional Voice Command systeem. Door het noemen van een contact uit het adresboek of een speciale bestemming kan je daar direct heen navigeren.

Een andere innovatie is de nieuwe mediaspeler voor films, muziek en foto's. Daarnaast is het voor 59,95 euro mogelijk om de NAVIGON 8410 om te toveren tot een mobiele televisie door het gebruik van de optionele DVB-T ontvanger.

'Er is geen beter gezelschap voor mensen die veel onderweg zijn en hun navigatiesysteem veel gebruiken en voor iedereen met een passie voor vakmanschap en het beste gebruiksgemak,' zegt Jörn Watzke. Dit nieuwe vlaggenschip van Navigon is ook een natuurlijke imagoversterker. 'De NAVIGON 8410 is ons nieuwe visitekaartje en toont iedereen wat wij verstaan onder 'Premium'.'

De NAVIGON 8410 kost 449 Euro.

###