Gemeente Capelle a/d IJssel

Het college van burgemeester en wethouders vergadert elke week op dinsdag en bij een uitgebreide agenda op vrijdag. In het nieuws uit het college verschijnt een selectie van besluiten van het college. Op 14 juli zijn de volgende besluiten genomen:

14-07-2009
College biedt Capels MKB meer kansen in crisistijd Het Capelse college heeft de drempelbedragen voor enkelvoudig onderhands aanbesteden verhoogd. Hierdoor geeft de gemeente de lokale ondernemers meer kansen.

Met de maatregel wil het college tegemoetkomen aan lokale ondernemers in crisistijd. Ook werd de maatregel als suggestie door Capelse ondernemers genoemd tijdens de carrouselbijeenkomsten in het kader van de kredietcrisis.

Tot ^ 50.000 euro kan de gemeente voor diensten en leveringen een ondernemer selecteren. Voorheen was dit bedrag tot ^ 25.000. Het gaat hierbij om bijvoorbeeld de aanschaf van plantenbakken voor de gemeente. Voor werken is de drempel verhoogd van ^ 125.000 naar ^ 150.000 euro. Hierbij gaat het om bijvoorbeeld een kleine verbouwing of bestrating.

14-07-2009
College pakt verborgen armoede aan
Het college heeft het Plan van Aanpak Verborgen armoede vastgesteld. Met het plan wil het college verborgen armoede inzichtelijk maken en daar waar mogelijk aanpakken.

Verborgen armoede wordt zichtbaar gemaakt op drie manieren. Ten eerste worden bestaande interne en externe netwerken beter benut doordat maatschappelijke organisaties zoals de thuiszorg, ouderenwerk en bewonersorganisaties meer met elkaar gaan samenwerken. Ten tweede is communicatie belangrijk. Communicatie bijvoorbeeld helpen het taboe op armoede te doorbeken. Ten derde wordt er aandacht besteed aan nieuwe activiteiten zoals het beter signaleren, de inkomensbrigade en de sociale kaart.

14-07-2009
Meer Capelse kinderen op muziekles en sportclubs
Het college vindt het belangrijk dat meer kinderen uit gezinnen met een laag inkomen gebruik kunnen maken van culturele en sportieve activiteiten in de gemeente. Daarom heeft het college een regeling voor deze groep uitgebreid. Hierdoor kunnen meer kinderen uit gezinnen met een laag inkomen 'maatschappelijk' mee doen.

De regeling heet DOE M^^. Met de regeling kunnen kinderen uit minimagezinnen aan verschillende culturele en sportieve activiteiten gratis meedoen. Het kan gaan om het lidmaatschap van een sportclub inclusief tenue, een kaartje voor Blijdorp, museumbezoek, muziekles, een abonnement op een tijdschrift of een schildercursus.

De regeling geldt voor kinderen van 4 tot 18 jaar. De maximale vergoeding kan tot 250 euro per kind oplopen.



Gemeente Capelle a/d IJssel