Gemeente Venray

Oirlo

14 juli 2009

College stemt in met Structuurvisie Dorpsontwikkelingsplan Oirlo

Het college van burgemeester en wethouders heeft 14 juli ingestemd met de structuurvisie Dorpsontwikkelingsplan Oirlo. In de Structuurvisie staat beschreven hoe Oirlo er over 10 jaar uit zou moeten zien op ruimtelijk, functionele, economische en sociaal-maatschappelijke thema's.

De ontwerp-structuurvisie werd eerder vrijgegeven door het college van Burgemeester en Wethouders voor presentatie aan de inwoners van Oirlo en overige geĂŻnteresseerden.

Op 14 mei 2009 is de ontwerp-Structuurvisie Dorpsontwikkelingsplan (DOP) Oirlo door het gebiedspanel Oirlo in gemeenschapshuis `De Linde' in Oirlo gepresenteerd.

De Structuurvisie Dorpsontwikkelingsplan Oirlo bestaat uit drie onderdelen. Allereerst is er een analyse van Oirlo gemaakt. Vervolgens is in een visie op Oirlo beschreven hoe Oirlo er over ongeveer tien jaar uit zou moeten zien. Tenslotte is een uitvoeringsprogramma opgenomen om deze visie te realiseren. In alle onderdelen wordt ingegaan op zowel ruimtelijke, functionele, economische als sociaal-maatschappelijke thema's.

Het DOP Oirlo is een aanvulling op de gemeentebrede Structuurvisie `Ontwikkelingsperspectief' inclusief de aanvulling `generiek grondbeleid' (vastgesteld op 23 september 2008). Het DOP Oirlo geeft richting aan de gewenste ruimtelijke inrichting van Oirlo en is daarmee een belangrijk kader voor het vaststellen van bestemmingsplannen en het nemen van projectbesluiten op grond van de Wet op de ruimtelijke ordening (Wro).

De Structuurvisie DOP Oirlo wordt op 8 september behandeld door de raadscommissie Stedelijke Ontwikkeling en op 29 september door de raad. De structuurvisie Dorpsontwikkelingsplan Oirlo vindt u hier en hier.