Gemeente Venray


14 juli 2009

Nieuw fietspad over Servaasterrein

Het college van Venray heeft besloten een nieuw fiets- en voetpad aan te leggen over het Servaasterrein. Hiermee komt zij tegemoet aan de wens van ouders, de directie van de school en het actiecomité St. Antoniusveld. Met de GGZ Noord- en Midden Limburg, eigenaar van het terrein, is hierover overeenstemming bereikt. Het fietspad is bij aanvang van het nieuwe schooljaar in september gereed.

De gemeente levert met de aanleg van deze nieuwe verbinding tussen de wijk St. Antoniusveld en basisschool De Hommel aan de Oostsingel een bijdrage aan de verkeersveiligheid. Het pad sluit aan op de bestaande fietsroute over het Servaasterrein richting centrum van Venray en buigt halverwege af naar basisschool De Hommel.

Wethouder Patrick van de Broeck;"hiermee komen we tegemoet aan de wens van velen voor aandacht voor de verkeersgevaarlijke situaties rond de school. Een nieuwe fiets- voetpad zorgt voor een veilige route van thuis naar school én terug." Vorig jaar is een ontsluiting van de basisschool op de Oostsingel gerealiseerd en een veilige oversteekplaats op de Oostsingel.

Het nieuwe fietspad is voor aanvang van het nieuwe schooljaar op 7 september klaar.

Nu maken ouders en kinderen uit St. Antoniusveld e.o., die basisschool De Hommel bezoeken veelal gebruik van het fietspad langs de Henri Dunantstraat. Langs dit fietspad ontbreekt een trottoir en ook maken veel leerlingen van het Raayland College gebruik van deze route.

Het nieuwe fietspad gaat lopen vanaf de St. Servatiusweg (hoek Clara Wichmannstraat) en buigt af naar basisschool De Hommel. Het fietspad wordt drie meter breed en voorzien van asfalt en verlichting. Bij de aansluiting op de St. Servatiusweg wordt nog een oplossing bedacht voor het niveauverschil.