Politie Zeeland


---


O-2462-2009 Diefstal personenauto's, Goes
In de Klaproosstraat in Goes werden tussen zondagavond en maandagmiddag twee personenauto's, beide van het merk Mercedes, gestolen.
Het gaat om een witte Mercedes type 300E, op deze auto zat geen kenteken, en een grijze Mercedes-Benz type 500E met kenteken 53-XP-XK.

Z-2463-2009 Diefstal koper, Sluiskil
Dinsdagmiddag omstreeks 13.30 uur werden in de Koegorsstraat in Sluiskil twee mannen uit Terneuzen van 36 en 47 jaar aangehouden.
Zij worden ervan verdacht afgelopen nacht van een bedrijfsterrein in de Koegorsstraat koper te hebben gestolen en dit te koop te hebben aangeboden bij een ander bedrijf, eveneens in de Koegorsstraat. Het koper is in beslag genomen en de politie heeft de zaak in onderzoek.

W-2464-2009 Verkeersongeval, Vlissingen
In de Badhuisstraat in Vlissingen kwam dinsdag omstreeks 14.00 uur een 10-jarig jongetje uit Dorsten (D) ten val.
Het kind fietste over het fietspad in de Badhuisstraat toen een 39-jarige Vlissingse vrouw het portier van haar net geparkeerde auto opende om uit te stappen. Het jongetje viel tegen het portier en liep vermoedelijk een polsfractuur op. Hij is voor onderzoek en behandeling naar het ziekenhuis gebracht.

W-2465-2009 Rijbewijs ingevorderd van hardrijder, Ritthem
Op de N254 (Sloeweg Noord) werd dinsdag om 15.15 uur het rijbewijs van een 31-jariger automobilist uit Zierikzee ingevorderd omdat hij veel te hard reed.
De man reed met een, gecorrigeerde, snelheid van 174 km/h over de N254, hier geldt een maximumsnelheid van 100 km/h.

W-2466-2009 Controle mondt uit in twee aanhoudingen, Vlissingen
Dinsdag rond 13.00 uur wilde de politie in de Willem van de Veldelaan in Vlissingen een motorscooter controleren.
De bestuurder, een 19-jarige Middelburger reed op zijn achterwiel en had een te hoge snelheid. Bij het zien van de politie ging hij er vandoor maar kwam, na een achtervolging door agenten, ten val. Hij liet de motorscooter liggen en liep een brandgang in, waar hij in de tuin van een woning werd aangehouden. Inmiddels probeerde een andere man, een 20-jarige Vlissinger, de motorscooter te pakken, maar toen hij door agenten werd aangesproken reed hij vlug weg op een fiets. Deze man werd even later aangehouden in de Adriaen van Ostadelaan. De motorscooter werd in beslag genomen en de twee mannen zijn in verzekering gesteld. De politie heeft de zaak nog in onderzoek.

O-2467-2009 Man dreigt politiebureau in Zierikzee binnen te rijden
Dinsdag omstreeks 18.00 uur dreigde een man met zijn auto het politiebureau in Zierikzee binnen te rijden omdat hij het niet eens was met de aanhouding van een familielid.
Hij plaatste zijn auto met draaiende motor dicht bij de schuifpui van het bureau. Agenten hebben de contactsleutel uit het slot gehaald en de auto is in beslag genomen. Verder onderzoek volgt nog.
(