50+'er kan 50plusvoordeelpas gratis uitproberen


Hoge kortingen bij garages, winkels en andere bedrijven

WAGENINGEN, 20090714 -- Actieve 50+'ers kunnen drie maanden lang gratis en vrijblijvend profiteren van hoge kortingen bij uiteenlopende winkels en bedrijven `om de hoek'. Met de `50plus-probeerpas' krijgen zij namelijk kortingen van 10 tot 25% bij onder meer een groot aantal Bovag-garagebedrijven, bloemisten, restaurants, opticiens en interieurbedrijven. Is de 50+'er tevreden over deze probeerpas, dan ontvangt deze automatisch zijn of haar eigen `50plusvoordeelpas'. Deze is ruim een jaar geldig, tot eind 2010.

De 50plusvoordeelpas is een initiatief van de Stichting Aangenaam Ouder Worden, die tot doel heeft `het ouder worden van senioren zo aangenaam mogelijk te maken'. "Juist in deze tijd van recessie is het voor 50+'ers interessant om kortingen te ontvangen bij bedrijven in de buurt," zegt bestuursvoorzitter Ad Dobbe. "We zijn zó overtuigd van het succes van de 50plusvoordeelpas, dat we nu de gratis `50plus-probeerpas' introduceren. Elke aanvrager van de 50plusvoordeelpas ontvangt - zonder verplichtingen - deze `proefpas'. Deze is drie maanden geldig. Is de 50+'er tevreden, dan wordt de bestelde 50plusvoordeelpas voor het kalenderjaar 2010 toegezonden. Deze is ook geldig in de rest van 2009."

Ketens
Inmiddels geven duizenden winkels en bedrijven in uiteenlopende branches hoge kortingen bij vertoon van de 50plusvoordeelpas. Denk aan ketens als Eyewish Groeneveld, Beter Bed, Tapijtcentrum Nederland, Bever Zwerfsport en de hotelketens Mercure en Novotel. "En wie bijvoorbeeld met kinderen en kleinkinderen naar Juffrouw Tok kiprestaurants in Ede of Apeldoorn gaat, ontvangt er 25% korting!"

Kosten snel terugverdiend
Dobbe illustreert dit met een voorbeeld: "Inmiddels geven zo'n 325 Bovag-garagebedrijven in het hele land 50+'ers 10 tot wel 15% korting op onderhoud en reparatie van hun auto. Kijk, de 50plusvoordeelpas kost per kalenderjaar slechts ¤ 12,50. Omdat een reguliere onderhoudsbeurt gemiddeld tussen de ¤ 250 en ¤ 300 kost - en reparaties soms nog meer - verdient de 50+'er alleen hiermee al veel meer dan alleen de kosten van de 50plusvoordeelpas terug." De geselecteerde garagebedrijven zijn onafhankelijk, repareren alle merken auto's en geven volledige Bovag-garantie. "Trouwens, deze niet-merkgebonden garages kunnen met hun apparatuur alle auto's afstellen en repareren en zijn gemiddeld al tientallen procenten goedkoper dan de dealer. Daarom is onze probeerpas ook zo interessant! En bovendien, er is altijd een deelnemende garage in de buurt en dat is op de site gemakkelijk te vinden."

Goedkope verzekering
50+'ers kunnen de pas online aanvragen op www.50plusvoordeelpas.nl en de pas is een week later in huis. "De pas is natuurlijk ook een origineel cadeau," onderstreept Dobbe. Op de site staan ook alle bedrijven die kortingen of andere voordelen geven aan pashouders. "Deze zijn eenvoudig te vinden per branche of per woonplaats. Wekelijks melden zich nieuwe bedrijven aan en wij streven daarbij naar een zo breed mogelijk aanbod." Op termijn wil de Stichting Aangenaam Ouder Worden ook de aankoop van auto's, brommobielen en vakanties aantrekkelijker maken. "En binnenkort willen we een extra goedkope zorgverzekering voor 50+'ers lanceren."