Norbord lanceert de formaldehydevrije SterlingOSB Zero in Nederland


GENK, 20090714 -- Norbord is één van de grootste producenten van Oriented Strand Board (OSB) - een industrieel vervaardigde plaat voor gebruik in de bouw en andere industriële toepassingen. SterlingOSB of `Sterling Board' zoals het vaak wordt genoemd, is één van Europa's meest gebruikte en gewaardeerde constructieplaten. Norbord introduceert nu officieel de langverwachte variant `SterlingOSB Zero' op de Nederlandse markt.

SterlingOSB Zero wordt gemaakt met de meest geavanceerde lijmen waardoor deze OSB-plaat formaldehydevrij is. De OSB Zero panelen worden geproduceerd met een hoogkwalitatieve lijm die absoluut geen formaldehyde bevat. Norbord speelt met SterlingOSB Zero in op de stijgende vraag naar minder schadelijke producten voor mens en milieu.
SterlingOSB Zero voldoet aan de volgende criteria voor een duurzaam milieu:

- de Genkse productie-eenheid is ISO14001-gecertificeerd zoals de andere Europese productie-eenheden van Norbord;
- het rondhout is afkomstig uit volledig gecertificeerde en duurzame bossen, Norbord levert FSC-gecertificeerde platen op aanvraag
- alle producten dragen een CE- en KOMO-label

Het nieuwe formaldehydevrije product wordt sinds kort aangeboden in het standaardgamma van Norbord. Vanaf heden zullen alle OSB-panelen vanuit Genk (België) geleverd worden als SterlingOSB Zero. Met SterlingOSB Zero komt Norbord zijn belofte na, om niet alleen in kwaliteit te investeren, maar tevens in innovatie en duurzaamheid. Sinds 2004, het jaar waarin de productie-eenheid in Genk werd overgenomen, heeft Norbord aanzienlijk geïnvesteerd in deze OSB productlijn in Genk. Zo werd eind 2007, de installatie van de Biomass-oven met succes afgerond. Deze oven voorziet de volledige Belgische productiesite van de nodige energie.

Over Norbord

Norbord is wereldwijd marktleider op het gebied van plaatmaterialen met name van Oriented Strand Board (Sterling OSB-Conti), Caberboard, Caberfloor, Caberdek en Caberwood MDF. De producten van Norbord vinden voornamelijk toepassing in de moderne woningbouw, renovatie, verpakkingsindustrie en de doe-het-zelf sector.
Kwaliteit op alle terreinen en uitstekende producteigenschappen zijn de grondslagen van Norbord. Om succesvol te zijn ziet Norbord het als een uitdaging kwaliteit, innovatie en duurzaamheid aan elkaar te koppelen.
Norbord is een internationale producent van houtachtige plaatmaterialen met activa van 1,5 miljard $ en een jaarlijkse verkoop van circa 1,3 miljard $.
Norbord heeft 15 productielocaties in de Verenigde Staten, Canada en Europa waaronder een belangrijke productie-eenheid van Sterling OSB-Conti in Genk. Norbord is sinds 1987 beursgenoteerd op de Toronto Stock Exchange en stelt vandaag wereldwijd 2500 werknemers te werk.

Voor meer info: www.norbord.com





ingezonden persbericht