Colo, vereniging kenniscentra beroepsonderwijs bedrijfsleven


A&O Fonds Grafimediabranche
De Schutterij 2
Postbus 538
3900 AM Veenendaal
T (0318) 53 91 99
F (0318) 52 99 69

Datum: 13 juli 2009
Ons kenmerk:
Onderwerp: A&O-Fonds verlegt grenzen

PERSBERICHT

A&O-Fonds verlegt grenzen

Het Bestuur van het A&O-Fonds Grafimedia heeft besloten te gaan deelnemen in het nog op te richten Ontwikkelingsfonds Creatieve Industrie. Dit Fonds gaat een breder marktgebied dan alleen Grafimedia bestrijken en zal in haar doelstellingen niet alleen actief zijn op het gebied van arbeidsmarkt en opleidingen. Het A&O-Fonds blijft wel afzonderlijk bestaan, maar zal als lid van het nieuwe fonds samenwerking aangaan met andere partijen in de creatieve industrie om gelijkluidende doelstellingen ook gezamenlijk te realiseren.

De eerste stap is onlangs gezet door het besluit het eigen Fonds te gaan herstructureren. Een nieuw breder bestuur moet inhoud gaan geven aan de nieuwe doelstellingen en initiatieven naar andere partijen in de creatieve industrie ontwikkelen om hierin gezamenlijk op te trekken.
Een belangrijke rol is hierbij weggelegd voor een nog te benoemen onafhankelijk voorzitter die samen met de directeur van het Fonds de "kar zal moeten trekken". Thans is het Fonds op zoek naar die nieuwe voorzitter, waarna de volgende stappen kunnen worden gezet.

Dat een gezamenlijk paritair fonds niet alleen inhoudelijk, maar ook in financiële zin een toegevoegde waarde kan hebben, blijkt uit de resultaten die het huidige A&O-Fonds in het nabije verleden heeft gerealiseerd. Europese subsidiebronnen als ESF, Adapt en Equal hebben voor de grafimediabranche de afgelopen jaren zo'n 45 miljoen Euro opgeleverd.

(einde persbericht)

Noot: In het Bestuur van het A&O-Fonds Grafimedia zijn vertegenwoordigd de Koninklijke KVGO, FNV Kiem, CNV Media, NDP en VRN.

Voor meer informatie is de thans zittende voorzitter van het Fonds (Wim Visser) onder telefoonnummer 020-6596845 bereikbaar.

IBAN nummer
NL13 INGB 0673.2320.69

BIC nummer
INGB 2A

Handelsregister
Amsterdam 34130408

ING 67 .32.32.069