Gemeente Someren


Economische crisis: Loket Werk & Inkomen is er voor u!

De gemeente Someren heeft met het bedrijfsleven van gedachten gewisseld over de wijze waarop de gemeente Someren ondernemers kan ondersteunen om de effecten van de crisis te minimaliseren.

Het gemeentebestuur van Someren heeft onlangs overleg gevoerd met de afgevaardigden van het bedrijfsleven (LTA, OVS,ICAS en het ZLTO). Tijdens deze bijeenkomst is met elkaar van gedachten gewisseld over de wijze waarop de gemeente Someren ondernemers kan ondersteunen om de effecten van de crisis te minimaliseren. De gemeente zal alle zeilen bijzetten voor het in gang zetten van infrastructurele projecten, die een stimulans voor de werkgelegenheid zijn. Echter het gemeentebestuur realiseert ook dat ondanks deze inspanningen er toch de komende tijd een grote groep mensen mogelijk hun baan zullen verliezen.

Actieplan arbeidsmobiliteit

In samenwerking van de regio gemeenten is er een actieplan arbeidsmobiliteit in gang gezet. Een belangrijk doel van dit actieplan is om het vakmanschap in de regio te behouden en te versterken.

De uitvoering van dit actieplan ligt bij het Mobiliteitscentrum in Helmond (Het werkplein aan de Churchillelaan 109 te Helmond tel 0492-587450).

Het mobiliteitscentrum is een tijdelijke publiek-private samenwerkingsvorm met het doel snel en tijdig de dienstverlening aan werkzoekenden en bedrijven te intensiveren om gedwongen ontslagen zo veel mogelijk te voorkomen. Met werkloosheid bedreigde werknemers worden dan begeleid naar nieuw werk, of worden gedetacheerd bij andere werkgevers al dan niet met inzet van scholing. Een belangrijke succesfactor is de snelheid van opereren en het hechte netwerk en regionale samenwerking van alle publieke (Werkplein Regio Helmond: UWV Werkbedrijf en gemeenten) en private partijen.

Loket team Werk en Inkomen

De gemeente Someren wil burgers die werkloos worden, in samenwerking met het UWV werkbedrijf, zoveel mogelijk opvangen en zo gericht mogelijk begeleiden naar een nieuwe baan. Ze kunnen hiervoor terecht bij het loket Werk en Inkomen van de afdeling Maatschappelijke ontwikkeling.

Meer informatie

Voor meer informatie omtrent de kredietcrisis verwijzen wij u graag naar de website www.crisiswijsbrainport.nl

Laatst gewijzigd: 14 juli 2009

---