Ingezonden persbericht


KNV verheugt met Europese steun voor Nederlandse infrastructuur

Nederland ontvangt E23 mln. Europese subsidie voor de ondertunneling van de A2 bij Maastricht en aanleg van een nieuw spoorwegemplacement bij de haven van Amsterdam. KNV is blij met deze steun omdat hiermee de infrastructurele verbindingen van Nederland met Europa worden versterkt. Bovendien bevorderen de investeringen de doorstroming en bereikbaarheid waardoor verdere verduurzaming van vervoer mogelijk wordt gemaakt.

Versterking van de trans-Europese verbindingen van Nederland is van groot belang voor de Nederlandse concurrentiepositie in Europa. Nederland is een transportland bij uitstek dat voor economisch herstel en toekomstige groei, afhankelijk is van een efficiënte transportinfrastructuur waarbij de focus op Europa en duurzaamheid ligt.

Met de financiële steun verwacht KNV dat de aanleg van beide projecten volgens planning van start zal gaan. KNV hoopt echter dat Nederland naast het ondergronds doortrekken van de A2 en uitbreiding van het spoornetwerk van de Amsterdamse haven, tevens snel werk maakt van enkele andere essentiële achterlandverbindingen. Belangrijke projecten als het doortrekken van de A15 bij Nijmegen, de A4 Zuid en de aanleg van een noord- en zuidtak van de Betuwelijn moeten zo snel mogelijk ten uitvoer worden gebracht om de groei van het Europese vervoer op te kunnen vangen en economisch herstel te bevorderen.


Noot voor redacties