Gemeente Stadskanaal

Gewijzigde openingstijden burgerzaken

Vanwege de vakantieperiode heeft het loket van burgerzaken in het publieksbureau gewijzigde openingstijden. Van 20 juli tot en met 14 augustus is de balie van burgerzaken op maandag, dinsdag en woensdag geopend tot 15.00 uur in plaats van 16.00 uur. De openingstijden op de donderdag en vrijdag zijn ongewijzigd: op donderdag tot 20.00 uur en vrijdag tot 12.00 uur.

De openingstijden van de het loket voor Wonen, Welzijn en Zorg en de balie van het team Ruimte in het publieksbureau zijn ongewijzigd. Deze tijden kunt u vinden onder contact.

Wijzigingen mandaatstatuut

Burgemeester en wethouders maken bekend dat zowel zij en de Burgemeester op 7 juli 2009 hebben besloten het mandaatstatuut op diverse onderdelen te wijzigen. Doordat op 1 januari 2009 de ambtelijke organisatie is gereorganiseerd zijn diverse functiebenamingen anders geworden. Het mandaatstatuut is nu hierop aangepast.

De wijzigingen treden in werking 8 dagen na deze bekendmaking, dus op 23 juli 2009. Het gewijzigde mandaatstatuut ligt gedurende zes weken voor iedereen ter inzage in het publiekbureau in het gemeentehuis.

U kunt het mandaatstatuut ook vinden op onze digitale regelingenbank.

Wijzigingen CAR-UWO regeling (I)

Burgemeester en Wethouders maken bekend dat zij op 26 mei 2009 hebben besloten de Collectieve Arbeidsvoorwaardenregeling en Uitwerkingsovereenkomst (CAR-UWO) te wijzigen. Het betreft hier wijzigingen op de onderdelen ouderdomspensioen en levensloopbijdrage.

De wijzigingen treden in werking 8 dagen na deze bekendmaking, dus op 23 juli 2009, met terugwerkende kracht tot 01 juli 2006. De gewijzigde CAR-UWO ligt gedurende zes weken voor iedereen ter inzage in de hal van het publiekbureau in het gemeentehuis.

U kunt de CAR-UWO ook vinden op onze digitale regelingenbank.

Wijzigingen CAR-UWO regeling (II)

Burgemeester en Wethouders maken bekend dat zij op 26 mei 2009 hebben besloten de Collectieve Arbeidsvoorwaardenregeling en Uitwerkingsovereenkomst (CAR-UWO) te wijzigen. Het betreft hier wijzigingen op het onderdeel ouderschapsverlof.

Deze wijziging treedt in werking 9 dagen na deze bekendmaking, dus op 24 juli 2009, met terugwerkende kracht tot 1 juli 2009. De gewijzigde CAR-UWO ligt gedurende zes weken voor iedereen ter inzage in de hal van het publiekbureau in het gemeentehuis.

U kunt de CAR-UWO ook vinden op onze digitale regelingenbank.

Inzameling plasticverpakkingsafval

Volgende week wordt er weer plastic ingezameld. Wilt u de zakken uiterlijk om 7.30 uur aan de weg zetten.

Meer weten?

Kijk voor meer informatie op de afvalkalender of in de rubriek Wonen&Leven, kunststof

Bouwplannen

Wie bouwplannen heeft, moet (meestal) een vergunning aanvragen bij de gemeente. De gemeente publiceert alle ingekomen aanvragen. Zo kan iedereen op tijd op de hoogte zijn over wie van plan is te gaan bouwen of verbouwen. De beslissingstermijn voor een lichte bouwvergunning is zes weken en voor een reguliere bouwvergunning twaalf weken. Alleen tegen een verleende vergunning kan door belanghebbenden bezwaar gemaakt worden, dus niet tegen een aanvraag.

In de periode van 3 juli tot en met 8 juli 2009 zijn de volgende aanvragen om een vergunning ingediend:

Stadskanaal

* Pekelderstraat 8, het tijdelijk uitbreiden van een woning, d.d. 3 juli

* Gentiaanstraat 34, het uitbreiden van een woning met een dakopbouw, d.d. 7 juli

* Drouwenerkade 10, het uitbreiden van een woning, d.d. 8 juli
* Nachtegaalhof 3, het bouwen van een garage, d.d. 8 juli
* Koninginnelaan 8, het verwijderen van asbesthoudende wandbeplating, d.d. 8 juli

Musselkanaal

* Marktstraat 52, het uitbreiden van een magazijnruimte, d.d. 3 juli

Alteveer

* Grootstukkerweg ongenummerd, kadastraal bekend gemeente Onstwedde, sectie R, nummer 52, het plaatsen van een hekwerk ter afrastering van een mestbassin, d.d. 7 juli

Mussel

* Musselweg 69 A, het uitbreiden van een woning, d.d. 3 juli

Vledderveen

* Aviaweg 1, een aanlegvergunning voor een nieuwe, en verhogen van een bestaande, geluidswal, d.d. 6 juli

De rayonarchitect van de welstandscommissie komt op de dinsdag van alle even weken om 10.00 uur. Deze bijeenkomsten zijn openbaar. Belanghebbenden kunnen zich melden bij de receptie.

De uitslag van het welstandsadvies is op de oneven weken op maandag van 16.00 tot 17.00 uur op te vragen bij de heer J. de Vries, T (0599) 631 436.

Voor nadere informatie over deze bouwplannen of verleende vergunningen kunt u contact opnemen met onze medewerker van het team Ruimte, de heer J. Post, T (0599) 631 434.

Openbare registers bouwplannen

Wilt u weten welke bouwplannen actueel zijn of hoe het staat met de aanvraag van een bepaalde bouwvergunning? In het gemeentehuis bij de balie van ruimte zijn registers ingericht die voor een ieder in te zien zijn.

Wet milieubeheer

Bij de balie van team Ruimte in het gemeentehuis in Stadskanaal, ligt vanaf heden ter inzage:

Melding op basis van artikel 8.40 van de Wet milieubeheer van:
* Enexis, de heer H. Sandink, Tweede Bokslootweg 1 in Emmen, inzake het in werking hebben van / veranderen van een installatie voor het reduceren van aardgasdruk, meten en regelen van aardgashoeveelheid of aardgaskwaliteit, op de locatie plaatselijk bekend Sluisweg 13 in Onstwedde, kadastraal bekend gemeente Onstwedde, sectie P nummer 20.

Opgemerkt wordt dat de publicatie van deze melding (artikel 8.40) slechts een wettelijk verplichte bekendmaking inhoudt. Van de melding zelf kan kennis worden genomen in het gemeentehuis t/m 27 augustus 2009.

De openbare kennisgevingen en beschikkingen inzake de aanvragen van:
* F.J.F. ten Seldam in Alteveer. Het gaat om een veranderingsvergunning volgens de Wet milieubeheer voor het veranderen en uitbreiden van een akkerbouwbedrijf en melgeithouderij, met melkrunderen en melkgeiten, voor de inrichting aan de Höchterweg 3 in Alteveer. Deze inrichting staat kadastraal bekend gemeente Onstwedde, sectie S, nummer 791.
* Agrifirm in Meppel. Het gaat om een revisievergunning volgens de Wet milieubeheer voor de opslag, overslag en verkoop van diverse agrarische producten, voor de inrichting aan Nijverheidslaan 48-50 in Musselkanaal. Deze inrichting staat kadastraal bekend gemeente Onstwedde, sectie M, nummers 5823, 6749, 6718.
* A. Sandee in Onstwedde. Het gaat om een vergunning volgens de Wet milieubeheer voor het oprichten en inwerking hebben van een mestbassin, voor de inrichting aan Holte ong. in Onstwedde. Deze inrichting staat kadastraal bekend gemeente Onstwedde, sectie R, nummer 1672.

Burgemeester en wethouders hebben een positief besluit genomen. In het belang van de bescherming van het milieu zijn er voorschriften gesteld.

Zowel de aanvrager als de betrokken adviseurs kunnen tegen de beschikking beroep instellen. Ook degenen die op tijd een zienswijze tegen de ontwerpbeschikking hebben ingebracht, kunnen beroep instellen. Dat geldt ook voor belanghebbenden die aantonen dat ze redelijkerwijs niet in staat zijn geweest om op tijd hun zienswijze in te brengen.

U kunt uw eventuele beroepschriften tegen de in deze bekendmaking genoemde beschikking vóór 27 augustus 2009 indienen bij de Voorzitter van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Mocht u een spoedeisend belang hebben, dan kunt u in uw beroepschrift ook verzoeken om een schorsing van de beschikking of om het treffen van een voorlopige voorziening. Als de Raad van State positief beslist over de beschikking, wordt deze onherroepelijk.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met het team Ruimte, de heer J. Post, T (0599) 631 434.

Kapvergunningen

Op 14 juli 2009 zijn de volgende kapvergunningen verleend.

Stadskanaal

* Boerhaavestraat - 15 bomen

* N366/Van Boekerenweg - 107 bomen + 2600 m2 bosplantsoen
* Esdoornstraat 108, 110 - 2 bomen

* Cederhage 29 - 1 boom

Bezwaren tegen deze besluiten kunnen, uitsluitend schriftelijk, binnen een termijn van zes weken na de datum van vergunningverlening, bij burgemeester en wethouders worden ingediend.

* 15 juli 2009