Politie Noord- en Oost Gelderland


|Apeldoorn - onder invloed van alcohol | |

Dinsdagavond 14 juli rond 23:45 uur is een 41-jarige automobilist uit Dieren in Loenen aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. Ook reed hij met een auto en aanhanger en bleek niet in het bezit van het juiste rijbewijs.


Surveillerende agenten zagen de automobilist rijden op de Boterweg in Loenen (Gld). De agenten hielden de man staande en namen een blaastest bij hem af. De blaastest op straat wees uit dat de man onder invloed van alcohol was. Hij is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau waar hij een promillage van 0,92 blies. Er is proces-verbaal tegen de man opgemaakt en hij heeft een rijverbod gekregen. Tevens bleek dat de man niet in het bezit was van rijbewijs BE, wat wel vereist is voor de combinatie waar hij mee reed. Hij heeft hier tevens een proces-verbaal voor ontvangen.

|     |Apeldoorn -  verdachte aangehouden voor poging inbraak    |

Agenten hebben in de nacht van dinsdag op woensdag 15 juli een 17-jarige Apeldoorner aangehouden. Hij wordt verdacht bij een parfumeriezaak aan de Hoofdstraat in Apeldoorn te hebben willen inbreken met een maatje.


De politie kreeg omstreeks 03.40 uur een melding dat twee jongens zich verdacht ophielden bij de parfumeriezaak. Meerdere politie-eenheden stelden een onderzoek in. Bij het zien van de politieauto zagen agenten een jongeman wegvluchten. Hij kon door een andere politie-eenheid worden aangehouden. Een tweede verdachte werd niet meer aangetroffen. Bij onderzoek bleek dat men geprobeerd had een ruit in te slaan, maar dat het gelaagde glas een inbraak had voorkomen. De jongen is ingesloten voor verhoor.


EINDE BERICHTEN


-----------------------

(





(

---- --