Gemeente Binnenmaas

Straatnamen Oosteinde in Heinenoord definitief

De raad van de gemeente Binnenmaas heeft ingestemd met een zevental straatnamen in het nieuwe woningbouwproject Oosteinde in Heinenoord. Besloten is de straten te vernoemen naar mensen uit de recente geschiedenis die van betekenis zijn geweest voor het dorp Heinenoord. De straatnamen die nu gekozen zijn, zijn de Jan van Vlietstraat, de Dokter de Vliegerstraat, de Opper van Treurenstraat, de Arie Jongekrijgstraat, de Jan de Rooystraat, de Ducheminlaan en het Engel de Raatpad.

Enkele weken geleden is een lijst opgesteld met namen van mensen die voor Heinenoord belangrijk zijn geweest in verschillende tijdvakken. Deze lijst is opgesteld in overleg met een vertegenwoordiger van het Streekmuseum en een vertegenwoordiger vanuit de klankbordgroep van omwonenden van het bouwproject. Ook de bovenbouw van de beide Heinenoordse basisscholen en de toekomstige bewoners van de woningen zijn betrokken bij de uiteindelijke selectie.

Vitale kernen

De keuze voor de vernoeming van belangrijke Heinenoorders is mede ingegeven omdat het mooi aansluit bij het thema van de vitale kernen. Mensen, inwoners, zijn van belang voor een dorp, zij maken een kern vitaal. Ook in het verleden zijn er mensen geweest die een bijdrage hebben geleverd aan de vitaliteit van het dorp. En zij verdienen het om een straat naar hen vernoemd te krijgen.

De bouw van de woningen in de eerste fase van het project Oosteinde is volop aan de gang. De verkoop van de woningen in de tweede fase is onlangs gestart. In totaal komen er in het hele plan 146 woningen, verdeeld over zeven straten.