KNWV

Flying Dutchman wedstrijden op de Hudson

woensdag 15 juli 2009

Flying Dutchman wedstrijden op de Hudson tijdens viering 400 jarig bestaan New York.

In 2009 is het 400 jaar geleden dat het Nederlandse schip de âHalve Maenâ onder commando van Henry Hudson de wateren rond het huidige New York opvoer. Om dit feit te vieren worden er dit jaar verschillende evenementen georganiseerd.
Het hoogtepunt van de festiviteiten zal plaatsvinden tijdens de tweede week van september. De Hudson rond het vrijheidsbeeld zal dan het decor zijn van een flottielje van Nederlanse schepen. Naast de aanwezigheid van traditionele platbodems en de koninklijke marine zullen er twee zeilwedstrijden worden georganiseerd voor de
internationale Flying Dutchman klasse.

Naar verwachting zullen zoân 60 Flying Dutchmanâs uit 13 landen aan de start verschijnen van de International Flying Dutchman Class 400th Anniversary of New Amsterdam Championships en de 4th Centennial New Netherlands Championships. De historische FD wedstrijden zullen plaatsvinden bij het Vrijheidsbeeld.

Het transport van zoân 50 boten naar New York zal plaatsvinden in 9 zeecontainers, en is mede mogelijk gemaakt door de Nederlandse regering. De boten zullen op 8 augustus, direct na afloop van de 2009 Flying Dutchman Wereldkampioenschappen, in Medemblik worden geladen. Er zullen maar liefst 21 Nederlandse FD teams meedoen in New York.