Politie Gelderland-Midden

Gehandicapte vrouw beroofd, politie zoekt getuigen
Publicatiedatum: 15-7-2009 14:54:38

NIJKERK - Op de Van Middachtenstraat in Nijkerk is vandaag, woensdag 15 juli, een veertigjarige gehandicapte vrouw uit die stad het slachtoffer geworden van een gewelddadige straatroof. De vrouw liep daarbij verwondingen op. De daders zijn nog steeds spoorloos. De politie onderzoekt de zaak en roept getuigen op te reageren.

Tussen kwart over twaalf en half een werd het slachtoffer op het fietspad achter de geluidswal aan de Van Middachtenstraat belaagd door twee mannen die het kennelijk hadden voorzien op haar geld. Het slachtoffer, dat zichzelf niet kon verweren, werd daarbij flink toegetakeld waarbij men kans zag er met de portemonnee van het slachtoffer vandoor te gaan. De Nijkerkse, die als gevolg van eerder opgelopen nekletsel aan een invalidenvoertuig is gekluisterd, moest zich in verband met haar verwondingen onder doktersbehandeling stellen.

Blanke mannen
Volgens de vrouw ging het om twee blanke mannen van ongeveer 20 jaar. De een was gekleed in een geel T-shirt en een zwarte korte broek en had kort blond haar. Ook droeg hij een zonnebril en een opvallend groot horloge. Van de ander is bekend dat hij kleiner was dan de eerste en dat hij eveneens een zwarte korte broek aan had. Deze laatste man was ook op de fiets en zou zijn weggevlucht via het fietspad richting Holkerweg. De andere dader was te voet en is weggelopen via de doorsteek richting Samuel Gerssenlaan. Getuigen die menen de daders op grond van de signalementen te herkennen of die iets van het voorval hebben gezien worden met klem verzocht contact op te nemen met de politie via telefoonnummer 0900-8844. (013811)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---