Gemeente Bernheze

Aan- en bijgebouwenregeling

Op 30 juni 2009 heeft het college van burgemeester en wethouders beleidsregels voor het bouwen van aan- en bijgebouwen vastgesteld (de aan- en bijgebouwenregeling).

De Wet ruimtelijke ordening (artikel 3.23) biedt de mogelijkheid om ontheffing te verlenen van het bestemmingsplan voor de uitbreiding van of bij een woning. Het college van burgemeester en wethouders heeft beleidsregels vastgesteld waarin aangegeven wordt in welke gevallen ontheffing verleend kan worden en wanneer niet. Of ontheffing verleend kan worden hangt af van onder andere de hoogte van het bouwwerk, de diepte en het oppervlak. De beleidsregels zijn van toepassing op woningen in de bebouwde kom.

Hieronder kunt u de tekst van de Aan- en bijgebouwenregeling downloaden en een folder waarop de beleidsregels met situatietekeningen verduidelijkt wordt. Uiteraard kunt u de beleidsregels en/of de folder ook verkrijgen in het gemeentehuis, De Misse 6 in Heesch.

Tegen het besluit tot vaststelling van deze beleidsregels is geen bezwaar of beroep mogelijk (artikel 8:2 Algemene wet bestuursrecht). Te downloaden:

* Aan- en bijgebouwenregeling.pdf (138,33 KB)
* Folder aan- en bijgebouwen.pdf (440,99 KB)

Adresgegevens

Bezoekadres: De Misse 6,
5384 BZ Heesch
Postadres: Postbus 19,

5384 ZG Heesch
gemeente@bernheze.org
Tel. (0412) 45 88 88
Fax (0412) 45 46 35