Gemeente Medemblik

51631 / 60203 51631

Nieuws

Voorlichtingsbijeenkomst Egboetswater druk bezocht

Op donderdagavond 9 juli heeft de voorlichtingsbijeenkomst uitbreiding recreatiegebied Egboetswater plaats gevonden. Tijdens deze avond waren bijna 100 belangstellenden aanwezig. De gemeente Medemblik wil het bestaande recreatiegebied uitbreiden. Het recreatiegebied ligt ten noorden van de kern Hauwert in de gemeente Medemblik. Het gaat om het gebied tussen de westzijde van het Egboetswater en de kern Hauwert.

Planontwerp
Tijdens de voorlichtingsavond is door de heer Walter Heijmans, afdeling Openbare Ruimte, gemeente Medemblik, inzicht gegeven in het planontwerp. De presentatie is beschikbaar in beeld en geluid, zie website www.medemblik.nl, Ruimtelijke ordening, Projecten, Egboetswater. Het is ook mogelijk om een cd-rom met daarop de presentatie af te halen bij het gemeentehuis te Midwoud, of de serviceloketten in Medemblik en Wognum.

In het nieuwe uit te breiden gebied is ook ruimte voor een ijsvogelwand. Namens Landschap Noord-Holland gaf de heer Jelle Harder uitleg over ijsvogels en hoe je een ijsvogelwand kunt maken.

De molen, een Amerikaanse windmotor, die reeds in het gebied aanwezig is, wordt de komende tijd gerenoveerd. De heer Jaap Surink van de stichting Molen Sluispolder vertelde tijdens zijn presentatie over de voortgang van de renovatie van de molen.

Meer informatie
Voor meer informatie over het plan kunt u contact opnemen met de heer Walter Heijmans, afdeling Openbare Ruimte, tel: (0229) - 54 81 14.