Gemeente Maassluis

Gratis fiets parkeren in bewaakte fietsenstalling aan Uiverlaan

fietsenstalling.JPG

Vanaf 6 juli 2009 kunt u uw fiets gratis parkeren in de bewaakte fietsenstalling aan de Uiverlaan in Maassluis. De fietsenstalling wordt op 16 juli a.s. officieel door wethouder Pieter Kromdijk geopend. Het fietsenstallingproject is een samenwerking van de gemeente Maassluis, afdeling Sociale Zaken en de Stichting onder een dak (Stoed). Het is een werkgelegenheidsproject, maar tevens kunnen bezoekers aan de Koningshoek, de Koningshof en de bibliotheek hun fiets of scooter kosteloos parkeren in de bewaakte fietsenstalling.

De bewaakte fietsenstalling bevindt zich aan de Uiverlaan bij het winkelcentrum Koningshoek. Dit is een goede locatie voor het winkelende publiek van de Koningshoek, bezoekers aan de bibliotheek en bezoekers aan de Koninghof.

De fietsenstalling biedt plaats aan ongeveer 60 plaatsen voor fietsen en scooters.

De stalling is zes dagen per week geopend, tijdens koopavonden en bij speciale evenementen in de Koningshof. Het gaat om de volgende openingstijden:

* Maandag: 12.30 18.30 uur

* Dinsdag tot en met donderdag: 08.30 18.30 uur
* Vrijdag: 08.30 21.30 uur

* Zaterdag: 08.30 17.30 uur

* Speciale evenementen: 19.00 23.00 uur

Tijdens de openingstijden zijn er twee medewerkers in de fietsenstalling aanwezig.

Het fietsenstallingproject is een werkgelegenheidsproject, waarin mensen met een uitkering worden opgeleid tot fietstechnicus. Alle deelnemers binden zich voor minimaal één jaar aan dit traject. Om ervaring op te doen, worden zij naast een dag op school, in de praktijk ingezet. Onder begeleiding van Stoed verrichten zij werkzaamheden in de fietsenstalling. Ook kan het voorkomen dat een deelnemer, bij gebleken geschiktheid, praktijkervaring zal opdoen bij een erkend leerbedrijf.