Gemeente Valkenswaard

grote afsluitingen op Randweg Eindhoven

In juli twee grote afsluitingen op Randweg Eindhoven

Veel hinder verwacht

In de tweede helft van juli staan twee grote weekeindafsluitingen op de Randweg Eindhoven op het programma.

Afsluiting A67 De Hogt, 16 - 20 juli
Van donderdag 16 juli 20.00 uur tot maandag 20 juli 16.00 uur is de A67 richting Antwerpen afgesloten ter hoogte van knooppunt De Hogt. Verkeer richting Antwerpen moet keren bij de afrit 31 Veldhoven. In de nachtelijke uren is tevens de verbindingsboog van de A2 vanuit Tilburg/'s-Hertogenbosch naar de A67 richting Antwerpen afgesloten. Verkeer richting Antwerpen wordt dan via de Kempenbaan omgeleid.

Afsluiting A67 Leenderheide, 24 - 27 juli
Van vrijdag 24 juli 23.00 uur tot maandag 27 juli 05.30 uur is de A67 richting Venlo afgesloten ter hoogte van knooppunt Leenderheide. Verkeer richting Venlo wordt omgeleid via de rotonde Leenderheide. Om de doorstroming op de rotonde zo veel mogelijk op gang te houden, is de Leenderweg in Eindhoven afgesloten richting de rotonde Leenderheide. Op zaterdagmiddag en zondagmiddag zal ook het verkeer richting Maastricht waarschijnlijk hinder hebben van deze afsluiting.

Vernieuwing Randweg Eindhoven
In het najaar van 2006 is Rijkswaterstaat Noord-Brabant gestart met de vernieuwing van de Randweg Eindhoven van twee naar vier rijbanen. Hierbij wordt een systeem aangelegd van parallelwegen voor verkeer met een lokale bestemming en hoofdrijbanen voor het doorgaande verkeer dat zijn bestemming niet zoekt in Eindhoven of omgeving. Daarnaast worden de knooppunten Batadorp, De Hogt en Leenderheide volledig vernieuwd. Met als resultaat dat er medio 2010 een geheel vernieuwde randweg ligt die weer decennia lang bijdraagt aan een vlotte en veilige doorstroming. Meer informatie over de vernieuwing van de Randweg Eindhoven is te vinden op www.randwegeindhoven.nl.