Gemeente Aalten



+ Wonen

Opening nieuwe plein 't Zand te Bredevoort

Met het plaatsen van het eerste paaltje, het `Bredevoortje', opent burgemeester Bert Berghoef op donderdag 16 juli 2009 om 11.00 uur het vernieuwde plein van 't Zand te Bredevoort.
Vanaf eind april 2009 is aannemer Dusseldorp uit Lichtenvoorde bezig met de herinrichting.
In de eerste weken van de werkzaamheden zijn er ook archeologische opgravingen geweest, waarbij diverse resten van het oude kasteel van Bredevoort zijn gevonden.
Rondom 't Zand worden meerdere palen worden. Een aantal worden uitneembaar.
De paal het `Bredevoortje' is door de Gemeente Aalten in samenwerking met VCP-Streetcare uit Zelhem speciaal voor Bredevoort ontwikkeld. De gedachte achter de paal is een omgekeerde kanonspijp met daarop twee kanonskogels. Dit heeft een directe verwijzing naar het vestingverleden van Bredevoort. Het is een landelijkuniek paaltje net als het `Amsterdammertje'. Op de `Bredevoortjes' op 't Zand wordt ook het wapen van Bredevoort gedrukt.

Na de opening op 16 juli 2009 zal de aannemer nog een aantal afrondende werkzaamheden moeten uitvoeren. Naar verwachting is de aannemer vrijdag 17 juli 2009 gereed met zijn werkzaamheden. Later dit jaar of begin volgend jaar worden nog een aantal informatieve en kunstzinnige elementen op 't Zand aangebracht. De herinrichting van 't Zand wordt mede tot stand gebracht dankzij financiering van de provincie Gelderland.