Ingezonden persbericht


Ridder Hoen Festival Kasteel Hoensbroek

16, 23 juli en 6,13, 20 augustus

Deze zomer presenteert Kasteel Hoensbroek het Ridder Hoen Festival op 16, 23 juli en 6, 13, 20 augustus. Er zijn ridderlijke activiteiten voor jong en oud te beleven. Aanschouw de roofvogelshows, neem deel aan het boogschieten, de KasteelSpelen en waag je aan de 'Speurtocht der Kasteelmeesters'.

Roofvogelshows

In de weilanden van het kasteel vinden roofvogeldemonstraties plaats. In vrije vlucht scheren prachtige roofvogels door de lucht, waaronder grote uilen. De shows vinden in de middag plaats.

Boogschieten en Kasteelspelen

Onder professionele begeleiding kun je met pijl en boog trachten het doel te raken. Laat de jonkvrouw, prinses, schildknaap of ridder in jezelf ontwaken en neem deel! Verder beleef je plezier met spellen als het visspel, Trou-madame, kegelen, steltlopen, zwierbol, sjoelen en ringwerpen.

Speurtocht der Kasteelmeesters

Wie is zó slim. Wie kan zó goed kijken. Wie kan zó goed nadenken dat je de eretitel van Kasteelmeester verdient? Ridder Hoen heeft het erg druk en heeft daarom dringend jouw hulp nodig om het kasteel te beheren. Kom en volbreng de opdrachten, je mag met elkaar overleggen!

Entree en openingstijden

Kasteel Hoensbroek is iedere dag open van 10.00 - 17.30 uur. Volwassenen E 7,- 60+ E 6,50, Kids 4 - 12 jaar E 4,25, Kids