Gemeente De Wolden

Zuidwolde, 30 juni 2009





Aanvulling van eerdere versie


Persbericht


Hippisch Café over paard en landschap in Drenthe op CH De Wolden


'Paarden maken het landschap'


Donderdag 16 juli houden gemeente De Wolden, provincie Drenthe en de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie (KNHS) een 'Hippisch Café over paard en landschap in Drenthe'. De bijeenkomst vindt plaats tijdens de eerste dag van het internationale Concours Hippique De Wolden. Diverse gastsprekers belichten vanuit verschillende invalshoeken het thema landschappelijke inpassing van de paardenhouderij in Drenthe. Alle Drentse paardenhouders en andere geïnteresseerden zijn van harte uitgenodigd om kennis te maken met paardensport op hoog niveau en zich te laten informeren over het houden van paarden in het Drentse landschap.

De paardenhouderij neemt sterk toe in Nederland en is steeds meer beeldbepalend voor ons landelijk gebied. Dit ervaren ook de gemeente De Wolden en provincie Drenthe, die veel waarde hechten aan de paardenhouderij als landschappelijke, toeristische en economische drager. Reden om samen met de KNHS de handen ineen te slaan en een Hippisch Café te initiëren. Een gelegenheid waar Drentse paardenhouders en andere geïnteresseerden informatie kunnen halen én brengen over het belang en de mogelijkheden van paarden in het Drentse landschap.

Het thema wordt ingeluid door dagvoorzitter Sjoerd Dijkstra, voorzitter Stuurgroep Hippisch Drenthe en voorzitter Vereniging Paardentoerisme Drenthe. Daarnaast zullen verschillende gastsprekers het thema toelichten. Ook passeren enkele voorbeelden van hippische bedrijven die bezig zijn met landschappelijke inpassing - waaronder De Hooghe Acker mensport van Han Gankema - de revue. Uiteraard is er ruimte om vragen te stellen en het gesprek met elkaar aan te gaan. De middag sluit af met een kennismarkt waar aanbieders en specialisten op het gebied van landschappelijke inpassing en paardenhouders elkaar in een informele setting kunnen ontmoeten.

Burgemeester Peter Snijders: 'De gemeente De Wolden profileert zich als paardengemeente. Onze gemeente is vanouds sterk verbonden met paarden en veel bedrijven zijn dan ook actief in deze sector. Ook op het gebied van paardensport staat De Wolden op de kaart. Dit in de vorm van diverse concoursen waarvan het internationale Concours Hippique De Wolden een mooi voorbeeld is. Samen met de provincie en de KNHS heeft De Wolden het initiatief genomen voor het houden van een Hippisch Café. Het thema is 'Paarden maken het landschap'. Het is goed om met mensen uit de praktijk te praten over de landschappelijke inpassing van de paardenhouderij in Drenthe. Ik hoop op een grote opkomst.'


Aanvulling: Locatie

Het Hippisch Café over paard en landschap in Drenthe vindt plaats op het internationale Concours Hippique in Veeningen op donderdag 16 juli van 13.30 tot 17.00 uur. Het adres is Terrein van CH De Wolden, Veeningen 1, 7924 PG Veeningen.




Aanmelden

De organisatie van het Hippisch Café is in handen van Projecten LTO Noord. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via www.projectenltonoord.nl/hippischcafe. Daar is ook meer informatie over het programma te vinden. Contactpersoon is Puck Gerritsen, projectleider bij Projecten LTO Noord, E pgerritsen@projectenltonoord.nl of
T 088-888 66 77. Aan deelname aan het Hippisch Café en toegang tot CH De Wolden zijn geen kosten verbonden.

///////////////////////////////