Ingezonden persbericht


Donderdag 16 juli 2009

LUX: De Vierdaagse, 100 jaar wandelen 40 jaar feest

Nijmegen herinnert # 3: 100 jaar wandelen, 40 jaar feest

De vlaggenparade, een feestende mensenmassa en marcherende soldaten in de brandende zon. Dit jaar bestaat de Nijmeegse Vierdaagse honderd jaar en dat gaat gevierd worden. Het grootste wandelevenement ter wereld trekt ieder jaar weer tienduizenden wandelaars en feestvierders naar Nijmegen. Al sinds 1909 trekken wandelaars erop uit om vier dagen lang de kilometerslange tocht af te leggen in ruil voor het felbegeerde kruisje. Ook de Vierdaagsefeesten, voorheen de Zomerfeesten, vormen vanaf 1969 een belangrijk onderdeel van het evenement. Al veertig jaren lang bezoeken duizenden mensen tijdens de derde week van juli de verschillende cafés en podia in de binnenstad, aan de Waalkade en in het Valkhofpark. In LUX een avond over de geschiedenis van de Vierdaagse en de Vierdaagsefeesten met filmbeelden, lezingen, gesprekken en anekdotes.

Met o.a. bestuursvoorzitter Stichting Vierdaagsefeesten Theo Camps, marsleider Johan Willemstein, recordhouder Vierdaagselopen Bert van der Lans, archivaris Marcel Claassen, auteur 'De Vierdaagse, het grootste evenement van Nederland' Clemens Verhoeven en burgemeester Thom de Graaf.

Donderdag 16 juli 2009 / Aanvang 20.00 / Entree gratis / Locatie LUX, Marienburg 38-39, Nijmegen/ Reserveren kassa LUX: 0900 589 46 36

Een programma op initiatief van de Gemeente Nijmegen



Ingezonden persbericht