Imtech NV

Published: 07:30 16.07.2009 GMT+2 /Source: Imtech N.V. /AEX: IMUN /ISIN: NL0006055329

Imtech: 34 miljoen euro maintenance-orders in Spanje

Gouda - Imtech (technische dienstverlening in Europa) heeft recent in Spanje diverse maintenance-orders verworven in zowel industriële complexen als in gebouwen. De totale ordergrootte bedraagt ruim 34 miljoen euro.

René van der Bruggen, CEO van Imtech: 'We zijn één van de sterkste spelers op de Spaanse markt voor technische industriële dienstverlening. Naast industriële assemblage, ligt de focus voor een belangrijk deel op onderhoud en beheer in de vorm van industrial maintenance, shut-downs en revamping services. Daarnaast is Imtech in toenemende mate actief op het gebied van technisch onderhoud en beheer in de markt van gebouwen. Deze sterke focus op maintenance, beheer en onderhoud met een multidisciplinaire scope is succesvol. Het maakt het, ondanks de moeilijke marktomstandigheden op de Spaanse vastgoedmarkt, mogelijk vast te houden aan onze doelstelling voor verdere groei in Spanje.'

Industrial maintenance
Vanuit ruim tien verschillende locaties in het zuiden, midden en noorden van Spanje bedient Imtech in de industrie tientallen grote en middelgrote opdrachtgevers. Onlangs heeft Imtech meerdere orders ontvangen voor industrial maintenance services in de chemie, petrochemie, olie- en gasindustrie en staalindustrie. In toenemende mate worden naast het onderhouden van werktuigbouwkundige processen ook elektrotechnische onderhoudswerkzaamheden verricht. Voor staalproducent Acerinox in Algeciras verzorgt Imtech onder andere het omvangrijke multidisciplinaire industriële onderhoud aan de 'steel mill', de 'hot steel press' en het werktuigbouwkundig onderhoud aan een aantal omvangrijke industriële pompen. Voor het Spaanse olie- en gasbedrijf Cepsa verzorgt Imtech het complete multidisciplinaire (elektrotechniek, instrumentatie, werktuigbouw) industriële onderhoud voor de Cepsa-raffinaderij in Algeciras. Imtech is ook verantwoordelijk voor verschillende integrale onderhoudscontracten voor de technische infrastructuur van de Cepsa-raffinaderijen in zowel La Ràbida als Tenerife. Andere integrale onderhoudscontracten zijn de contracten voor de chemische fabriek van Cepsa in Madrid, de 'cooker plant' van het olie- en gasbedrijf Repsol in Puertollano en de 'chemical plant' van IQA (Industrias Químicas Asociadas) van La Seda de Barcelona in Tarragona. Imtech is tevens verantwoordelijk voor diverse integrale onderhoudscontracten bij Repsol in Tarragona en voor het werktuigbouwkundig industrieel onderhoud op de BP-raffinaderij in Castellón.

Maintenance in gebouwen
Op de Spaanse onderhoudsmarkt voor gebouwen is er duidelijk behoefte aan professionele technische dienstverleners die onderhoud van technische installaties als kernactiviteit hebben. De Imtech-focus ligt - geheel conform de Imtech-strategie - op totale technische maintenance-oplossingen door de combinatie van elektrotechniek, werktuigbouw en ICT. Imtech richt zich met succes op een groeiend bestand aan vaste opdrachtgevers in alle belangrijke economische centra in Spanje. Deze gerichte aanpak werpt zijn vruchten af. Imtech onderscheidt zich door het aangaan van prestatiecontracten met volledige verantwoordelijkheid door de combinatie van zowel preventief als correctief maintenance met 24/7 service en beschikbaarheid van technische specialisten. Recentelijk werden meerdere nieuwe maintenance-orders verworven. Zo verzorgt Imtech het multidisciplinaire technische onderhoud aan alle AC Hotels in Andalusië en Catalonië, zeven centra voor de General Treasury van het bureau voor Nationale Gezondheid Sevice in de provincie Almeria, alle 166 Spaanse servicecenters en winkels van de telecomaanbieder ONO, het 'Reina Sofia' Ziekenhuis in Tudela, het 75.000 m' grote 'Las Mercedes Business Park' in Madrid en alle laboratoria en kantoren op het omvangrijke wetenschappelijke park 'Parc Cientific' in Barcelona waarin drie grote onderzoekinstituten en 30 researchbedrijven met in totaal 1.400 medewerkers gehuisvest zijn.