Zeehondencreche Pieterburen

Kunstproject in de Zeehondencrèche

Deze zomer vind in de Zeehondencrèche een uniek kunstproject plaats. Johanna en Eva, twee Duitse studenten van de kunstopleiding in Bremen, komen tot en met 29 juli vrijwilligerswerk doen. Samen met alle aanwezige kinderen gaan ze in het bezoekerscentrum van de Zeehondencrèche allerlei knutselactiviteiten doen. Johanna en Eva
De kinderen kunnen tekenen en verven, zeehonden maken van klei en zich laten schminken als zeehond. Met het project willen we ook speciale aandacht geven aan het probleem van zwerfnetten. Regelmatig krijgt de Zeehondencrèche zeehonden in de opvang die verwond zijn geraakt door stukken visnet. Zeehond Pirke, die hierdoor diepe snijwonden in zijn nek had opgelopen, hebben we gelukkig afgelopen weekend weer gezond vrij kunnen laten.

Achter op het terrein van de crèche, bevindt zich een enorme bult van resten visnet die in samenwerking met vissers zijn ingezameld. Deze netten gaan we nu positief gebruiken doordat kinderen er samen met de studentes tassen en broches van kunnen maken. Er is dus genoeg te zien en doen in de Zeehondencrèche, een extra reden om langs te komen deze zomer!

15-07-2009 Bron: Zeehondencrèche Lenie 't Hart

sms ZEEHOND aan naar 5757!