Zeehondencreche Pieterburen

Dinie en Skipper ambassadeurs voor de Zeeuwse zeehonden

Onder de enthousiaste belangstelling van honderden strandgasten op het strand van Renesse kozen de Zeeuwse zeehonden Dini en Skipper afgelopen zaterdag het ruime sop. Samen met Lenie 't Hart gaven ze daarmee het startschot voor de Seal Watch Beach Party bij het strandpaviljoen "Zuid-Zuid-West". Beide zeehonden waren enkele maanden geleden ziek en hulpbehoevend gevonden in Zeeland. Na een herstelperiode in Zeehondencrèche Lenie `t Hart waren ze inmiddels voldoende opgeknapt en aangesterkt om weer vrijgelaten te worden in hun eigen leefgebied.
Dini en Skipper
Onder de ogen van honderden belangstellenden zetten Dini en Skipper na de opening van hun reiskist zonder aarzeling koers naar zee. Nog even bleven ze zwerven langs de kust, zeer geïnteresseerd kijkend naar de kinderen die over het strand met hen mee renden, maar toen zwommen ze naar hun soortgenoten, die op de zandplaat voor strandpaviljoen "Zuid-Zuid-West" liggen.
Dini en Skipper
Dini en Skipper
Dini en Skipper
De rest van de feestelijke middag werd gevuld met o.a. een beachvolleybaltournooi met aansluitend een barbecue, waarvan een deel van de opbrengst naar de zeehondenopvang ging. Ook creëerde kunstenaar ter plekke het schilderij "Happy Seal", en heeft het Zeeuwse EHBZ (Eerste Hulp Bij Zeehonden) team een presentatie over hun werk gegeven. En als klap op de vuurpijl heeft Lenie 't Hart de eerste Nederlandse Zeehonden Telelens webcam in werking gesteld. Seal Watch Beach Party
Berrie Martens, Lenie en Sylke
Berrie Martens aan het werk
De Zeeuwse EHBZ-afdeling
Doel van de Seal Watch Beach Party was om aandacht te vragen voor de Zeeuwse zeehondenpopulatie en om geld te genereren voor de Zeeuwse EHBZ-afdeling. De Zeehondencrèche heeft haar EHBZ-netwerk rond 1980 opgericht en de Zeeuwse afdeling heeft zich vanaf de beginjaren fantastisch ingezet voor zeehonden en alle andere dieren waarmee ze te maken kregen. Er leven nu naar schatting ruim 180 grijze zeehonden en 180 gewone zeehonden op de zandbanken voor de Zeeuwse kusten. De EHBZ-ers in Zeeland staan dag en nacht paraat om in actie te komen als er ergens langs de bijna 2000 km kustlijn van hun gebied een melding van een dood of levend zeezoogdier komt. Hun Zeehondencrèche-auto moet dan ook binnenkort vervangen worden. We hopen dat deze actie dat mogelijk zal maken.
Het Seal Watch Beach Party-project is georganiseerd door Hotel-congrescentrum "De Zeeuwse Stromen" en strandpaviljoen "Zuid-Zuid-West". Daarnaast werkten nog meer organisaties mee, zoals Camping de Julianahoeve en de strandpaviljoens "de Schorpioen" en "Blasa Bloesa". Het project werd ook ondersteund door Deltapark Neeltje Jans.

15-07-2009 Bron: Zeehondencrèche Lenie 't Hart

sms ZEEHOND aan naar 5757!