Gemeente Berkelland


Persbericht
15 juli 2009

Gemeente laat illegale bouwwerken met rust mits deze volgend jaar vergunningvrij worden

Gemeente Berkelland treedt niet op tegen illegale bouwwerken, die volgend jaar vergunningvrij worden. Zo wordt voorkomen dat burgers in november bijvoorbeeld hun schuur moeten afbreken, die in januari 2010 weer mag worden gebouwd.

De wet- en regelgeving voor het bouwen veranderen volgend jaar. Voor verschillende werkzaamheden moeten nu nog verschillende vergunningen worden aangevraagd. Voor de meeste bouwwerkzaamheden is bijvoorbeeld een bouwvergunning nodig. Sommige aangewezen soorten bouwwerken zijn bouwvergunningvrij.

Als volgend jaar de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) in werking treedt, heeft dat gevolgen voor de bouw. Er worden meer soorten bouwwerken aangewezen, die zonder vergunning mogen worden gebouwd. De gemeente Berkelland wil voorkomen dat burgers worden aangeschreven om een bouwwerk te verwijderen dat nu nog illegaal is, maar straks vergunningvrij wordt.

Het beleid van de gemeente Berkelland betekent dat de gemeente de beginselplicht tot handhaving voor die specifieke bouwwerken naast zich neer legt. Een bewuste en klantgerichte keus.
---



Gemeente Berkelland