Politie Utrecht

Persberichten strad Utrecht, 08.15 uur

Utrecht, 16-07-2009

Fietsendief aangehouden

VLEUTEN Op de Wilhelminalaan heeft de politie een jongen aangehouden omdat hij op een gestolen fiets reed.

Tijdens de surveillance zagen agenten omstreeks 20.40 uur een jongen op een damesfiets zonder slot rijden. De jongen en zijn fiets werden gecontroleerd. Via de meldkamer bleek dat de fiets al in oktober 2008 gestolen was in Maarssen. De 17-jarige jongen uit De Meern werd aangehouden en de fiets in beslag genomen. Op weg naar het bureau verklaarde de jongen dat hij de fiets ergens op en camping in Driebergen had gekocht. Zijn ouders werden op de hoogte gesteld. In overleg met de ouders zal naar een alternatieve straf gekeken worden.

Man aangehouden voor vernieling

UTRECHT De politie heeft woensdagmiddag een man op de Columbuslaan aangehouden omdat hij een vernieling had gepleegd.

Rond 16.55 uur kreeg de politie een melding dat een man op de Afrikalaan een vernieling had gepleegd. Ter plaatse bleek dat een man, naar aanleiding van een werkconflict, een hek had omgetrapt. Getuigen gaven aan de politie door dat de verdachte inmiddels in de omgeving van de Columbuslaan liep. Hier zagen agenten de man nog net wegduiken achter bossages. De

23-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats werd aangehouden en meegenomen naar het bureau. Hier bleek dat de man gesignaleerd stond. Hij werd ingesloten.