Deelgemeente Oud-West Amsterdam



---

Realisatie project De Hallen stap dichterbij

16 juli 2009

Woonstichting De Key heeft toestemming van VROM om deel te nemen aan de ontwikkeling van het Hallencomplex. De realisatie van het cultureel uitgaanscentrum komt nu steeds dichterbij. Op dit moment wordt hard gewerkt aan het opzetten van een consortium, dat de ontwikkeling van het Hallencomplex op zich gaat nemen. Hierin nemen naast De Key ook de gemeente Amsterdam en Burgfonds deel.

Stadsdeelvoorzitter Bouwe Olij: "Ik ben hier natuurlijk heel blij mee. De komende tijd gaan we hard aan de slag met het verder vormgeven van het consortium. Ons doel is om zo snel mogelijk met de verbouwing te beginnen."

De Key gaat het Hallencomplex samen met de gemeente Amsterdam en met Burgfonds ontwikkelen en exploiteren. De deelname van de gemeente Amsterdam is onder voorbehoud van de toekenning van de rijksmonumentensubsidie. De drie partijen financieren in de nieuwe constructie circa de helft van de totale investering van EUR 56 miljoen. Het overige deel zal extern worden gefinancierd. Met deze constructie gaat VROM akkoord.

---