KAS BANK

KAS BANK verwerft beleggingsadministratie van de Postbank in Duitsland

KAS BANK N.V. verwerft Deutsche Postbank Privat Investment Kapitalanlagegesellschaft mbH (PPI), behorend tot de Deutsche Postbank Gruppe. Woensdagavond werd het contract in Bonn ondertekend. De aandelenoverdracht is gepland voor eind juli. PPI administreert de beleggingsfondsen van de Postbank in Duitsland. Beide partijen hebben besloten over de aankoopprijs geen mededeling te doen.

KAS BANK Postbank

Albert Röell, voorzitter Raad van Bestuur KAS BANK N.V.: "Wij zijn verheugd dat de acquisitie van Deutsche Postbank Privat Investment Kapitalanlagegesellschaft GmbH is geslaagd, omdat dit past in onze algemene groeistrategie voor Europa en de Duitse institutionele markt. Via onze dochteronderneming KAS Investment Servicing in Wiesbaden bieden wij al sinds juli 2008 fondsenadministratiediensten aan Duitse pensioenfondsen en verzekeraars. Met de overdracht van PPI zetten wij een volgende stap in de verdere uitbouw van onze activiteiten als Master KAG voor mutual funds en administratie."

Horst Küpker, lid Raad van Bestuur Postbank, verantwoordelijk voor de Financiële Markten:
"De verkoop stelt ons in staat ons te richten op onze core-business, het beheer en de distributie van beleggingsfondsen. De Raad van Bestuur erkent KAS BANK als zeer gespecialiseerde fondsbeheerder. De overname stelt ons in staat om kostenvoordelen te behalen met behoud van een onverminderd hoog niveau van dienstverlening."

Voor cliënten van de Postbank verandert door de verkoop niets. De fondsen worden onder dezelfde namen en door dezelfde fondsbeheerder voortgezet. Ook de cliëntposities blijven intact evenals de samenstelling van de beleggingsfondsen. De huidige 20 werknemers van PPI in Bonn treden bij de Postbank in dienst.

Jörg Sittmann, Managing Director Germany:
"De combinatie van lokale expertise en onze onafhankelijke positie als `pure player' biedt uitstekende kansen voor verdere groei op de Duitse markt. Ook geeft het ons een opstap voor een bredere vorm van effectendienstverlening."

Profiel KAS BANK
KAS BANK is een zelfstandige Europese specialist in zakelijke effectendienstverlening. Als onafhankelijke bank vormen wij de schakel tussen professionele financiële instellingen binnen Europa en daarbuiten. Onze focus is gericht op toegevoegde waarde dienstverlening aan nationale en internationale partijen in de pensioen- en effectenwereld. Daarbij opereren wij vanuit het marktperspectief van onze cliënten. Maatwerk en transparantie staan in onze dienstverlening centraal.

Profile Deutsche Postbank AG
With 14 million active domestic customers, approximately 21,000 employees and total assets of EUR241 billion, Deutsche Postbank Group is one of Germany's major financial services providers. Its focus is on retail business with private customers. It is also active in the corporate banking sector. In its Transaction Banking division, it carries out payment transactions and provides account services for other financial services providers. In 2009 Deutsche Postbank is celebrating its 100th anniversary. www.postbank.de